DIRTY DANCING – The classic story on stage 14 februari 2012.

Den gripande kärlekshistorien mellan Baby Houseman och Johnny Castle har sedan premiären för snart 25 år sedan förfört miljontals biobesökare världen över och populariteten bara växer för varje ny DVD utgåva.

Det Oscars belönade soundtracket med hits som ”Time of my life”, ”Hungry Eyes” och ”Do you love me” har sålts i nästan 50 miljoner exemplar och fortsätter sälja. Men det är på scenen som det verkligen tänder till när kärleken tänjer alla gränser och bryter alla tabun.

Eleanor Bergstein, författare till såväl filmen som scenversionen säger själv ”Jag har alltid tyckt att den här historien passar bäst på scenen. Det är helt magiskt att själv sitta i publiken och känna hur alla runt om sugs in i historien och är så nära Baby och Johnny att de nästan kan ta på deras känslor.”

Publiken runt om i världen håller med henne, Dirty Dancing har slagit alla publikrekord var den än satts upp och fem fullsatta år på en av Londons största teatrar talar sitt tydliga språk. När nu detta tidlösa kärleksdrama kommer till Sverige och Stockholm blir det den största och mest påkostade produktion som i modern tid satts upp på China Teatern. Kostymer för miljoner, dekor, ljus och ljud, allt är av högsta världsklass. Sökandet efter skådespelare och dansare har pågått i månader och ensemblen är en sällsynt magisk blandning.

Premiären äger rum den 14 februari 2012 och biljetterna släpps den 20 september 2011.

För produktionen svarar 2Entertain och Vicky Nöjesproduktion. Det internationella kreativa teamet består av bl a svenske regissören Anders Albien (Hairspray, Spamalot, Legally Blonde), australiensiske koreografen David Scotchford, engelske scenografen Paul Edwards, japanska casting directorn Tomoko Minami och inte minst författaren själv, Eleanor Bergstein, i högsta grad involverad även i Stockholms uppsättningen.

Hon och hela teamet bakom föreställningen bjuder in dig att uppleva den klassiska historien som utspelar sig sommaren 1963 just som Martin Luther King är på väg att hålla sitt berömda ”I had a dream” tal vid Capitol Hill. Det hela utspelar sig innan president Kennedy blev skjuten, innan Beatles slog igenom och vid en tid när tonårsföräldrar fortfarande kunde få sina döttrar att följa med på en sommarsemester med familjen. Det var den sommaren Baby åkte till Kellermans.

Välkommen att på nära håll uppleva de mest glittrande ögonblicken och den djupaste smärtan, den som bara ett brustet tonårshjärta kan känna. Du som älskade filmen kommer avguda musikalen.

Let’s have ”The time of your life”…
www.dirtydancingstockholm.se

Biljettsläpp 20 september 2011 kl. 9.00.
Biljettpris: 270-630 kr
www.ticnet.se

Parkett: 630.00 SEK
Främre balkong: 555.00 SEK
Mellersta balkongen: 505.00 SEK
Översta balkongen: 365.00 SEK
B-Platser: 270.00 SEK

3 svar på ”DIRTY DANCING – The classic story on stage 14 februari 2012.

  1. Skrev detta i fredags på förra forumet. Bara texten då. Men inte det andra.

Kommentarer är stängda.