Rocky kan bli musikal på Broadway 2013

Rocky musikal på Broadway
Sylvester Stallones gamla filmklassikern Rocky rapporteras bli musikal på Broadway enligt New York Times. Det är radarparet och Tony-vinnarna Lynn Ahrens och Stephen Flaherty (som gjorde Ragtime) som ligger bakom musik och text till den nya musikalen. Nyligen presenterades en del av materialet för holländska producenterna Stage Entertainment (som nu har Sister Act på Broadway och driver ett 20-tal musikaler över hela Europa) och de uppges vara entusiastiska.

Musikalen får, efter åtta års arbete, enligt plan urpremiär i Tyskland i november 2012 och därefter vill man satsa på Broadwaypremiär om den går bra i Tyskland. Manusförfattaren Thomas Meehan säger till NY Times:

Först tänkte jag att en Rocky-musikal är ”det enda världen behöver just nu”, men sen såg jag filmen. Jag tyckte den hade en vacker uppbyggnad och mycket starka känslor. Det var en självklar musikal; där fanns en David och Goliat-historia, en Askungesaga – en kärlekshistoria mellan två utstötta. Det handlar faktiskt mindre om boxning än om att finna självaktning och sin själsfrände.

Först var producenterna oroliga; skulle man kunna få Rocky att sjunga och dansa? Men när verket nyligen framfördes för första gången under en reading blev teamet imponerade och tänker fortsätta. Man vill understryka att Sylvester Stallone inte är aktuell för någon roll i musikalen utan bara är med som artistisk ledare och medproducent.