I dreamed a dream – en ny musikal om framgångssagan Susan Boyles liv

Susan Boyle är kvinnan som kom från ingenstans och tog världen med storm i TV-showen Britain’s Got Talent där hon kom tvåa i finalen 2009. TT rapporterar att The Independent nu avslöjar att hennes fantastiska framgångssaga till liv nu blir en ny musikal vid namn I Dreamed a Dream (titel hämtad ur musikalen Les Misérables och samma namn som ett av hennes album) som får premiär under 2012.

Susan Boyle har sedan sin medverkan i den brittiska talangjakten rönt stora framgångar; turnerat i flera världsdelar och sålt inte mindre än 14 miljoner album. Under 2010 toppade hon dessutom albumlistorna i både USA och Storbritannien samtidigt vid två tillfällen, en prestation som tidigare bara uppnåtts av The Beatles – för 42 år sedan.

Musikalen öppnar i Newcastle’s Theatre Royal i mars 2012 och biljetterna släpps redan om en månad. Därefter väntar en turné under minst sex månader i Storbitannien, USA och Australien. Rollen som Susan Boyle kommer att spelas av skådespelerskan Elaine C Smith.

Producent Michael Harrison säjer:

Hon är en inspirerande kvinna och hennes framgångshistoria går utmärkt att berätta – någon med en rå talang som överraskar en hel värld med att mot alla odds skapa sig ett nytt liv. Historien har alla sagans kvaliteter men med den extra bonusen att vara helt sann.