Danska storstjärnan Ghita Nørby i Sommarnattens Leende

När Malmö Opera gör ett försök att sätta upp lite smalare musikal som troligtvis lockar en mindre publik än exempelvis Les Mis, tar de till andra medel för att få biljetterna sålda. I Stephen Sondheims musikal A Little Night Music, eller på svenska, Sommanattens Leende, är det ingen mindre än Ghita Nørby – dansk teaters största skådespelerska – som kliver upp på scenen för att spela rollen som Madame Armfeldt! Musikalen som bygger på Ingmar Bergmans film blir inte Ghitas första musikal men väl svensk scendebut:

– Jag tycker att det är totalt fantastiskt att jag ska stå på Malmö Operas scen – jag menar, det är ju inte närsomhelst och hursomhelst man kommer dit. Så jag är förtjust och lycklig och mycket tacksam, säger Ghita Nørby till Sveriges Radio.

För regin står Dennis Sandin och premiär blir det våren 2013.