La cage aux folles – Oscarsteatern, Stockholm

Musikalen La Cage Aux Folles är en flerfaldigt prisbelönad musikalkomedi och gjort stor succé på Broadway och West End.  Genom musikalen får du vara med om fördomar, kärlek, storslagna shownummer och medryckande musik. Musikalen har värme och humor och erbjuder en oförglömlig kväll på Oscarsteatern.

I höst är det fjäderboa och glitter som gäller när Oscarsteaterns scen förvandlas till nattklubben La Cage Aux Folles i musikalen med samma namn! Där ser vi dragshowartisten Albin – på scen divan Zaza (Loa Falkman) – och hans make Georges (Sven Nordin) som klubbens ägare. De har tillsammans uppfostrat Georges son men familjebanden sätts på prov när han tar hem sin nya fästmö samt hennes sedesamma mor och ultrakonservativa politiker till far för att träffa det minst sagt udda föräldraparet. Familjen gör allt för att dölja sin läggning och extravaganta livsstil men med en drama queen som Albin med i leken kan man aldrig gå säker…

Albin/ZaZa: Loa Falkman
Georges: Sven Nordin
Jaquline: Suzanne Reuter
Jacob: Per Andersson.

Regi: Peter Dalle
Bitr regi/Koreografi: Roine Söderlundh
Scenografi: Lehna Edwall
Kostym: Maria Gyllenhof
Mask: Sara Klänge.

Speldagar:
13 september – 15 december 2012
Torsdag-lördag kl. 19.30 samt lördagar även
kl. 15.00.

Biljettsläpp den 8 mars! Säljs hos ticnet 077-170 70 70 samt hos Oscarsteatern på Kungsgatan 63 och via tel. 08-20 50 00.

http://www.oscarsteatern.se

2Entertain

Den flerfaldigt prisbelönade musikalkomedin La Cage Aux Folles har erövrat land efter
land och gjort stor succé inte minst på Broadway och West End. Många har även tagit
del av denna hjärtevärmande historia genom filmen Birdcage (1996), med Robin Williams och Gene Hackman i huvudrollerna. Den färgstarka föreställningen lyckas kombinera storslagna shownummer till medryckande musik (bl a ”Vår bästa tid är nu”) med en rörande historia om kärlek, fördomar och om att stå upp för sig själv. Med värme och humor skapar regissören Peter Dalle en oförglömligt rolig och glamourös kväll på Oscarsteatern! På scen ser vi även Suzanne Reuter som restaurangägaren Jacqueline, och som parets butler ser vi komikern Per Andersson. Välkommen till en glittrande musikal fullspäckad med humor, häftiga shownummer och stor orkester!

1 svar på ”La cage aux folles – Oscarsteatern, Stockholm

  1. Jaha. Vad ska man säga. Men direkt hemkommen från genrepet, så säger jag: Inte färdigrepeterat ännu. Många stakningar i text, många små missar hit och dit. Behöver nog 2 veckors rep till, utan tvekan. Och rörig regi. Min rekommendation till regissören: Gå tillbaka till klassisk start, med George som presenterar ensemblen i ett direkt, pang på shownummer. Denna start, men en seeeeeg intro av moral majority-ledaren med familj är toksegt, och inte alls nödvändig. Bort bort bort. Fler sega saker, och ett par riktiga vurpor, men en del kommer nog att sätta sig med tiden. Timingen t ex.
    Och mer fokus på vissa ställen. Bäst exempel ikväll på dåligt fokus är när ”mama” dvs Albin kommer in i rummet när allt är på toktopp med moraliska familjen på besök. Det skall normalt dra ner ett wow och gapskratt, här hände ingenting i publiken. En ren regi miss. Jag har fullt förtroende för Peter Dalle, han är skicklig. Men här behöver han nog lite råd av något proffs (och nu menar jag inte mig) på att ”mjölka effekter” i musikaler, inte samma tänk alltid som i talad komedi. Låter som vi inte var nöjda, jodå, en teaterkväll är en teaterkväll, live är alltid kul! Men den var inte tyvärr inte ens 5 topp bästa uppsättningen ens vi sett av La Cage… och då har vi sett ett 10-tal. Blir spännande att se den igen om ett par-tre månader när den ”satt sig”.

Kommentarer är stängda.