Malmö Opera sätter upp Miss Saigon

Miss Saigon blir Malmö Opera och Musikteaters stora musikaluppsättning hösten 2013. Musikalen spelades så sent som för tio år sedan på samma teater.

När Miss Saigon sattes upp på Malmöoperan 2002 spelades musikalen på engelska och huvudrollen Kim gjordes av Michele Nigalan som även hade spelat den på Broadway. Den manliga huvudrollen gjordes Christoffer Wollter. Den här gången ska uppsättningen spelas på svenska och det blir Ronny Danielsson som regisserar.

 Det här är en Boublil och Schönberg-musikal, alltså samma upphovsmän som Les Miserables. Storyn bygger på Puccinis Madame Butterfly, fast placerat i 70-talets vietnamkrig och skildrar den olyckliga kärlekshistorien mellan en amerikansk soldat och en infödd flicka. Vid urpremiären 1989 fick den nästan lika mycket uppmärksamhet för att man använde en helikopter i naturlig storlek som den blev för sina låtar.

Att det inte är mer än 10 år sedan Malmöoperan spelade den sist, bekymrar teatern mindre. Så var nämligen även fallet med förra årets publikframgång Les Miserables.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5039325

2 svar på ”Malmö Opera sätter upp Miss Saigon

  1. Är det ngn som vet när casten för Miss Saigon kan tänkas presenteras? – Någon som har någon gissning om vilka som blir aktuella?

Kommentarer är stängda.