Abba-Benny bakom ny musikal

Nästa år sätts en ny musikal av Benny Andersson, Kristina Lugn och Lars Rudolfsson upp på Orionteatern i Stockholm. Premiären för ”Hjälp sökes” är satt till den 8 februari.

Berättelsen kretsar kring två medelålders bönder som är bröder. Enligt ett pressmeddelande så brottas de ”i sin övergivenhet förgäves med såväl de existentiella frågorna som hushållsarbetet”. Tack vare lokalpressens insats får de hjälp av en mor, hennes dotter och en get. Men sedan går allt över styr.

I rollistan syns namn som Johan Ulveson, Sofia Pekkari, Magnus Roosmann och Suzanne Berdino. Dessutom medverkar ett antal djur på scenen, bland annat två kor. Lars Rudolfsson, som är Orionteaterns grundare och konstnärlige ledare, står för regin.

TT-Spektra

En musikal i bondemiljö, med kor, grisar och gäss på scenen. I februari nästa år är det premiär. Benny Andersson är tillbaka med en ny musikal. Och det är inte vilken musikal som helst.

Enligt Orionteatern handlar pjäsen – skriven av Kristina Lugn – om två lantbrukande bröder som brottas med såväl ensamheten som hushållsarbetet. Efter kontakt med lokalpressen ska bröderna få hjälp av en mor, hennes dotter och en get. Och sen går det – enligt Orionteatern – åt helvete.

Orionteatern – som ett par år har haft cirkusföreställningar med hästar – verkar ha fått mersmak för djur på scenen. För i musikalen ”Hjälp sökes” syns inte bara skådespelaren Johan Ulveson i ensembeln. Två kor, två grisar, en get, en häst, tre hundar och fyra gäss ska enligt Orionteatern hjälpa till att lyfta föreställningen..

Linda Grimstedt

Musikal med djurtema på Orionteatern

Nästa år fyller Orionteatern 30 år och det firar man med att sätta upp en nyskriven musikal signerad Benny Andersson, Kristina Lugn och Lars Rudolfsson.”Hjälp sökes” heter musikalen och har premiär i februari. Men den är inte på långa vägar klar än.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5269364

Webbradio:  http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4144205 
Foto: Matilda Kihlberg/SR