Jesus Christ Superstars 40-årsjubileum visas i direktsändning på biografer i Sverige!

40-årsjubileum för världens största rockopera! Live från NIA-arenan i Birmingham.

Den legendariska rockoperan av Tim Rice och Andrew Lloyd Webber sätts i samband med jubileet upp i en speciell arena-turnéversion. Detta blir en av de största och mest imponerande uppsättningarna av rockoperan.

Showen regisseras av Laurence Connor, den hyllade regissören bakom 25-årsjubileumsföreställningen av Phantom of the Opera förra året på Londons O2-arena. Den spektakulära föreställningens scenografi och ljussättning är skapad av Mark Fisher och Patrick Woodroffe, som tidigare skapat scenografier åt artister som Rolling Stones, Pink Floyd och U2.

Den prisbelönte komikern och musikalartisten Tim Minchin spelar Judas Iskariot. Ex-Spice Girl och popikonen Melanie C har sålt mer än tre miljoner album under sin karriär. Hon gör rollen som Maria Magdalena. BBC Radio 1:s värd för The Breakfast Show, Chris Moyles, gör rollen som Kung Herodes.

I TV-showen Superstar har den engelska publiken fått möjlighet att besluta vem som ska göra rollen som Jesus, tillsammans med TV-showens jury, ledd av Andrew Lloyd Webber själv.

Vinnaren blev Ben Forster som kommer att göra huvudrollen på hela arenaturnén.
– Detta är som en dröm. Jag är ett enormt stort Andrew Lloyd Webber-fan. Att ha chansen att framträda inför hundratusentals människor med en sådan fantastisk ensemble är en stor ära, berättar Ben Forster.

Nu finns alltså möjligheten att se denna storskaliga uppsättning av musikalen Live på bio, inklusive jättescenografi och ett helt liveband.

I rollerna:
Tim Minchin – Judas
Melanie Chisholm – Mary Magdalene
Chris Moyles – King Herod
Ben Forster – Jesus
Alex Hanson – Pilate

Regi: Laurence Connor
Scenografi och ljus: Mark Fisher och Patrick Woodroffe

Beräknad längd: 3 tim (inkl 1 paus)
Visas: 5 oktober kl 20.30
http://www.fhp.nu/Hem/Live-pa-bio/Musikal/Jesus-Christ-Superstar/