Kristina från Duvemåla och Sweeney Todd

Musikalkompaniet sätter upp Sweeney Todd

Gotlands musikalkompani är igång igen och firar 10-årsjubileum med att sätta upp musikalen ”Sweeney Todd”, som kompaniet uppträdde med år 2005. Det är en ruggig historia om en mordisk barberare i London som hämnades på etablissemanget genom att skära halsen av sina kunder och baka köttpajer av dem.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=5305401

Radio: http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4195131

Facebook: https://www.facebook.com/gotlandsmusikalkompani

Hemsida: http://gotlandsmusikalkompani.se/

Kristina från Duvemåla-stjärnorna inviger Friends Arena

Stjärnorna från Svenska Teaterns musikal Kristina från Duvemåla uppträder på invigningen av Friends Arena i Solna, Sverige.

Maria Ylipää, Robert Noack och Oscar Nilsson uppträder på den stora invigningen den 27 oktober tillsammans med artister som bland annat Roxette, eurovisionsvinnaren Loreen och Tomas Ledin.

I publiken sitter bland annat Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.

– Det är jättestort. Tänk att jag, från Tammerfors, får komma och sjunga för Kronprinsessan och hela svenska folket, säger Maria Ylipää i Svenska Teaterns pressmeddelande.

Invigningen kommer att direktsändas av Sveriges Television.


Bild från Svenska Teaterns uppsättning av Kristina från Duvemåla.
Foto: Hbl-arkiv/Cata Portin

Svenska Ögonblick – Invigning Friends Arena

Regissören Colin Nutley är en mästare på att fånga och dramatisera essensen av det som är svenskt. Invigningen av Sveriges nya nationalarena den 27/10 är hans tolkning av ”Svenska Ögonblick”. En hyllning till svenskt ljud – och ljus – och en resa genom den svenska musikskatten.

Medverkande: Roxette, Tomas Ledin, The Hives, Icona Pop, First Aid Kit, Loreen, Tommy Körberg, Agnes, Kalle Moraeus, Danny Saucedo, Mustasch, Sven-Ingvars, Rikard Wolff, Peter Mattei, Orphei Drängar, Sofia Jannok, Eagle Eye Cherry, Kristina från Duvemåla (solister ur Svenska Teatern i Helsingfors uppsättning), Stenhammarkvartetten och Norrköpings symfoniorkester under ledning av Hans Ek.

Den 90 minuter långa och intensiva showen bjuder på den största och mest påkostade scenproduktionen i Sverige någonsin, och samlar några av landets största artister, dansare och underhållare. Musikunderhållningen blir en unik mix av gamla klassiker och helt nyskrivet material med allt från jojk, opera och folkmusik till dansband, elektropop och hårdrock.

Men ”Svenska Ögonblick” bjuder på mycket mer än bara oväntade och spännande möten mellan Sveriges artistelit. Det bjuds även nycirkus, trolska sagovärldar och oförglömliga sportögonblick, blandat med filmmaterial som spelats in runt om i landet. Ett smakprov av Friends Arenas potential i form av sikt, ljud och ljus, och på allt som kommer att kunna upplevas här framöver.

– Målet är att skapa en unik föreställning tillsammans med artisterna och publiken, och bjuda alla som deltar på flera oförglömliga ögonblick att ta med sig hem, och bära med sig till nästa gång de kommer tillbaka, säger Colin Nutley. 

Arrangörer: Friends Arena, Live Nation, Eventum
Datum och tid: 27 oktober, kl 20.00 (OBS: Platser intas senast 19.30*)
Åldersgräns: Ingen

*OBSERVERA: Samtliga i publiken skall ha intagit sina platser senast kl 19.30 eftersom föreställningen direktsänds (SVT).

Samtliga i publiken måste ha intagit sina platser senast kl 19.30 eftersom föreställningen direktsänds i SVT. Kom i tid till arenan och beräkna extra restid eftersom det kommer vara mycket folk i området