SPÖK! får ny kostym och sätts upp på Cirkus hösten 2013

1981 hade musikalen SPÖK! premiär på Maximteatern i Stockholm. Den skrevs och komponerades av Björn Skifs och Bengt Palmers och blev en stor succé som gick för utsålda hus i två år. Hösten 2013 sätts SPÖK! upp igen i en efterlängtad ny version på Cirkus i Stockholm. Premiär fredagen den 13 september 2013.

Under en längre period har det putsats på en ny och uppdaterad version av Björn, Bengt och Pernilla Skifs som även kommer att stå för regin. Calle Norlén skriver den nya dialogen till föreställningen.

Mycket har hänt på dessa trettio år, med teknik, musik och komik och det har förstås påverkat den nya versionen, men grundhistorien av Spök är densamma.

Handlingen i korthet

Den unge popartisten Dante luras till slottet Bränningehus under förevändning att han där får lugn och ro att skriva nya låtar, men den egentliga anledningen är att han ska dö en fasansfull död, precis som hans far, farfar, farfarsfar har gjort. Bränningehus bebos nämligen av osaliga andar, systrarna Giljotina och Salmonella, som båda i unga år förfördes och sveks av Dantes förfader och av olycklig kärlek kastade sig ut för stupet och ner mot klipporna. Den osaliga förbannelse de drabbades av kan bara brytas av att alla manliga ättlingar till förföraren dör på samma sätt som systrarna.
På slottet bor också den urgamle trotjänaren Bernhard, en bitter och otäck typ, som ska vara systrarna behjälplig i detta dåd.
Till hjälp har de också förmågan att kunna förvandla sig till sina egna förkroppsligade unga jag – Tina och Nellan. Om Giljotina, Salmonella och Bernhard lyckas i sitt uppsåt får systrarna äntligen evig frid.

I rollerna:
Den unge popartisten Dante… Måns Zelmerlöw

Den uråldrige och skräckinjagande trotjänaren Bernhard… Loa Falkman

Spöksystern Giljotina… Lena Philipsson

Spöksystern Salmonella… Sussie Eriksson

Vad gäller den övriga ensemblen på tio personer kommer det att bli en audition för dessa roller i januari.

Biljetterna släpps tisdag 27 november och säljs via Cirkus, 08-660 10 20, Ticnet.se, 077-170 70 70 och SJ Resebutik, sj.se/upplevelser, 0771-75 75 75.

Pressbilder finns på www.blixten.se/spok