Kristina från Duvemåla, Björn & Benny, Children of Eden och I ljus och mörker

”Kristina” åter till Sverige

Musikalen Kristina från Duvemåla kommer tillbaka till Sverige. – Den kommer inom ett till två år. Det vågar jag lova, säger Björn Ulvaeus.

http://www.skanskan.se/article/20121116/NOJE/711159921/1162/-/kristina-ater-till-sverige

Operachef hoppas på ny Björn & Benny-musikal

Det finns inga planer i nuläget på att åter sätta upp Kristina från Duvemåla i Malmö. Operachefen Bengt Hall har dock stående kontakt med Benny Andersson när det gäller musikaler i allmänhet och har en förhoppning om att avsluta sin chefsperiod med en ny stor musikal av succéduon.

http://www.nsk.se/article/20121117/NOJE/711169899/1163/-/operachefen-hoppas-pa-ny-bjornbenny-musikal

https://i0.wp.com/lisatilling.com/wp-content/uploads/2012/09/Children-of-eden3.jpg?resize=373%2C528

Stephen Schwartzs Children of Eden som konsert för första gången i Sverige

För 20 år sedan förälskade sig Lisa Tilling i musiken från musikalen Children of Eden. Snart får den sin Sverigepremiär i Norrköping.- Det är att förverkliga en dröm, säger Lisa Tilling.

http://www.folkbladet.se/nyheter/?articleid=6224232

Sverigepremiär i Norrköping: ”Children of Eden” i två akter

Children of Eden är en musikal i två akter med text och musik av Stephen Schwartz och efter en bok av John Caird. Musikalen är baserad på Första Mosebok, men är enligt de medverkande mycket mer än en biblisk historia, mer en berättelse om föräldrar och barn och deras relationer utan någon särskild religiös ståndpunkt. Solisterna Ingela Svensson och Håkan Lindahl gästade morgonstudion. Premiär i Hedvigs kyrka den 22/11.

Lyssna: http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4256850

Lisa Tilling sätter upp Children of Eden i Hedvig kyrka

http://www.kultursidan.nu/?p=8083

http://lisatilling.com/children-of-eden/

https://www.facebook.com/events/309465612483933/

Enorm musikal lockade till audition

Länets största musikalsatsning någonsin, ”I ljus och mörker”, åker runt på en auditionturné. Under torsdagen var det Ljusdalsbornas tur att ställa sig framför juryn.

http://helahalsingland.se/ljusdal/1.5297813-enorm-musikal-lockade-till-audition

Storslagen musikal på gång

Det mesta är storslaget när Jon Anderzon satsar på sin största produktion någonsin. Nästa höst har ”I ljus och mörker” premiär, en av Sveriges största musikaluppsättningar och den största i länet genom tiderna. Till veckan rullar öppna auditions igång i Hälsingland.

http://helahalsingland.se/ovanaker/alfta/1.5269708-storslagen-musikal-pa-gang

I Ljus & Mörker – Manus skrivs – Möten – Pressmöte m.m.

I Ljus och Mörker är en nyskriven musikal av Jon Anderzon.

I Ljus och Mörker handlar om kampen om människors rätt till frihet och respekt, om vilken väg vi alla väljer i livet – Ljuset eller mörkret. Historien handlar om det vi alla bär inom oss, rädslan för att inte räcka till, rädslan för något negativt som hänt, rädslan för att inte vara älskad. Historien handlar också om styrkan att stå upp för det man tror på, att välja sin egen väg genom livet, att resa sig mot förtryck och orättvisa, att älska och då bli älskad tillbaka!

http://iljusochmorker.se/

https://www.facebook.com/iljusochmorker

http://www.svenskpress.se/articles/view/wwwdocs/thumb/thumb.php?src=/wwwdocs/_common_media/article_photos/5550/14319.jpg&w=960&h=600