PETER JÖBACK TILL BROADWAY!!

PETER JÖBACK TILL BROADWAY!!
Fotograf: Anders Hallberg

Peter Jöback som fantomen på Broadway

Artisten Peter Jöback kommer att göra huvudrollen i Phantom of the Opera på klassiska Broadway. Förutom att musikalen i år firar 25-års-jubileum blir Jöback den förste europé som får rollen. Det hela offentliggjordes på en jubileumsföreställning i går kväll.

http://www.tv4play.se/program/nyheterna?video_id=2264657

Jöback blir Fantomen på Broadway: ”Stolt”

Peter Jöbacks dröm om Broadway går i uppfyllelse.

I april tar han över huvudrollen i ”Fantomen på operan” och i går kväll presenterades han vid en galaföreställning i New York.

– Man är så stolt och det känns som ett enormt erkännande, säger Peter Jöback.

http://www.expressen.se/noje/joback-blir-fantomen-pa-broadway-stolt/

Jöback intar Broadway och premiär av Rain man – veckans nöjesnyheter

Peter Jöback har fått huvudrollen i Phantom of the Opera på Broadway i New York. Vi träffar honom i hans nya hemstad och han berättar att det är en pojkdröm som har gått i uppfyllelse. Andra nöjesnyheter som Maria Forsblom tar upp från veckan som varit är premiärerna av Magnus Ugglas nya show och föreställningen Rain man.

http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2264705

Peter Jöback: Det är sjukt stort

Klart i natt att svenske sångstjärnan spelar Fantomen på operan i New York

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/scen/article16136613.ab

533802_10151430291841672_1363978877_n

Det är med stor glädje och stolthet vi kan berätta att Peter Jöback i vår kommer att stå på scenen på Broadway i New York!

Efter att ha triumferat i titelrollen som ”The Phantom of the Opera” på Her Majesty’s Theatre i London’s West End förra året får Peter ta på sig masken igen – denna gång på än mer klassisk mark: Broadway New York.

I år firar Broadway-versionen av musikalen 25 år och i den jubileumsföreställning som gick av stapeln i lördags var Peter en av fyra Phantoms som överraskade den specialinbjudna publiken i en grandios final. Där presenterades det också att näste Phantom där blir svensk; Peter Jöback får detta unika uppdrag på The Majestic Theatre i Broadway, New York .

Han blir dessutom den förste europé som innehaft rollen på Broadway sedan Michael Crawford gjorde den förste Phantom för 25 år sedan.

-Det är en stor ära för mig att få spela Phantom på Broadway  säger Peter.
Kan inte tänka mig en bättre roll att göra min Broadway-debut med! Att dessutom få göra den under 25-årsjubiléet känns riktigt stort.

2012 var ett magnifikt år för Peter Jöback som startade med TV-serien ”Med hjärtat som insats” på SVT, ”The Phantom of the Opera” på Her Majesty’s Theatre i London’s West End till jublande press och stående publikovationer.

Sedan följde publiksuccén och den enormt hyllade arenaturnén ”I Love Musicals” under hösten.  Till julen toppade Peter med jubileumsutgåvan av hans klassiska julskiva ”Jag kommer hem igen till jul” som hade 8 (!) miljoner streams på Spotify i december! Albumtiteln blev också titeln på Peters första bok som kom i november där han tillsammans med Lena Katarina Swanberg berättade om julskivan som katalysator i hans egen livsresa.

Nu skriver vi 2013 och ett nytt fantastiskt år ligger framför Peter som just är på väg hem från jubiléet i New York. I början av april återvänder han för repetitioner och den 29 april gör han sin Broadway-debut och spelar fram till slutet av augusti.

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sonybmg/pressrelease/view/peter-joeback-till-broadway-831442?utm_source=alert&utm_medium=email&utm_campaign=Alert&utm_content