Succémusikalen Blodsbröder till Göteborg och Lisebergsteatern våren 2013!

Succémusikalen Blodsbröder till Göteborg och Lisebergsteatern våren 2013!

Lisebergsteatern gästas i vår av en av de riktigt stora succémusikalerna från West End och Broadway. Blodsbröder är ett musikaliskt äventyr som bjuder på både sorg och spänning men också humoristiska inslag. Premiär den 19 april 2013 på Lisebergsteatern i Göteborg.

Blodsbröder (Blood Brothers) är skriven av Willy Russell och hade urpremiär 1983 i Liverpool. Sedan dess har musikalen gjort stor succé på West End i London och på Broadway i New York. I West End spelades den i nästan 30 år och är därmed en av de musikaler som spelat längst i London. Den svenska versionen är regisserad av Kålle Gunnarsson och ensemblen består av en härlig bukett svenska musikalartister.

– Detta är en av mina absoluta favoritmusikaler och att nu få spela den i Göteborg på Lisebergsteatern, det blir något alldeles extra och utöver det vanliga. Dessutom tillsammans med en så fantastisk ensemble, det ska verkligen bli jätteroligt, säger Kålle Gunnarsson.

Ensemble: Robin Röshag, Sonny Enell, Sara Axelsson, Pernilla Karlsson, Pierre Hagman, Andreas Andersen, Erik Persson, Emelie Nordin, Kålle Gunnarsson och Caroline Sehm.

Producent: Janne Andersson, 2Entertain och Kålle Gunnarsson, Stage Fantasy.
Regi: Kålle Gunnarsson.
Manus: Willy Russell.

Handlingen:
Mickey (Robin Röshag) och Eddie (Sonny Enell) skiljs åt direkt efter födseln då deras mamma inte har råd att försörja dem båda. Lille Eddie adopteras bort till en förmögen dam hos vilken mamman arbetar som städerska. De båda kvinnorna svär vid bibeln att aldrig berätta något utan säger istället att Eddie dött vid födseln. När bröderna är sju år träffas de av en slump och blir bästa vänner. Då de upptäcker att de fyller år samma dag bestämmer de sig för att bli blodsbröder. De växer upp och klasskillnaderna mellan dem gör sig allt mer synliga. Medan Eddie skördar stora framgångar hamnar Mickey snart i fängelse. Men trots den mörka hemligheten och de många olikheterna förblir de Blodsbröder.

Blodsbröder har premiär den 19 april 2013 på Lisebergsteatern i Göteborg och spelas fram till den 4 maj 2013. Biljetterna släpps till allmänheten måndagen den 4 februari. För ytterligare information och pressbilder se: www.2entertain.com och www.showtic.se

379267_468768343187428_1923531370_n

Hyllad musikal till Lisebergsteatern

Den spelades i London i nära tre decennier, men i Sverige tillhör den långt ifrån någon av de mest välkända musikalerna. Än så länge. Nu flyttar snart Blodsbröder från Falkenberg till Göteborg och Lisebergsteatern.

Sonny Enell och Robin Röshag.Sonny Enell och Robin Röshag. Bild: Kajsa Juslin