PHILIP JALMELID och CHRISTOPHER WOLLTER

PHILIP JALMELID fortsätter att göra stor succé som ryssen Anatolij i ”Chess” på GöteborgsOperan. Till hösten spelar han Chris i ”Miss Saigon” på Malmö Opera. Efter premiären av ”Chess” skrev Martin Nyström i Dagens Nyheter att ”sensationen är Philip Jalmelid, Tommy Körbergs efterträdare i Göteborg i rollen som Anatolij, som med sin ”Mitt hjärtas land” (”Anthem”) i slutet av första akten sprängde gränsen för hur bra en hög mansröst kan låta. Och som fick stora delar av publiken att, liksom jag själv, nästan inte kunna sitta kvar på min plats för känslan av att gå sönder inombords – av skönhet.” Nyström konstaterade också att Philip har ”en skolad naturröst, med en helt öppen klang i alla register, vars like jag aldrig hört inom musikalgenren. Och som snarare får mig att tänka på operatenoren Gösta Winbergh när han lät som allra mest avväpnande. Eller varför inte på Jussi Björling. Åk och hör själva!

559906_506181546087479_1932725081_nCHRISTOPHER WOLLTER är aktuell som amerikanen Freddie i ”Chess” på GöteborgsOperan samt i enmansföreställningen ”Göran och kärleken” som nyligen gästspelade på Teater Brunnsgatan Fyra i Stockholm. I denna föreställning spelar Christopher psykiatern Göran Lessman som säger sig äga svaret på kärlekens gåta. Christian Tomner har regisserat.

555898_506197516085882_602284501_nhttp://www.artistgruppen.se/