Come Together, Lasse-Maja, Haninge Folkpark, Peter Jöback

Succéshow baserad på Beatles musik till Sverige

Världens bästa låtar, fantastiska kostymer och högt flygande skådespelare tar över Fyrishov när den danska succéföreställningen Come Together har Sverigepremiär 13 mars 2014. Teaterkonserten Come Together ett visuellt fyrverkeri – en korsning av konsert och drama med inslag av luftfärder och akrobatik.

undefined

Come Together hade urpremiär på Östra Gasverket i Köpenhamn den 9 september 2009 och har spelat runt 200 föreställningar och setts av drygt 160 000 personer. Nu kommer originalensemblen från Köpenhamn till Uppsala för tjugo spektakulära scenshower.

Den 13 mars 2014 har Come Together svensk premiär i Fyrishovs nya multihallar i Uppsala. Biljetterna släpps den 31 augusti, i samband med invigningen av de nya hallarna.

Läs mer!

Lasse-Maja – Musikalen, världspremiär 29 mars.

Våren 2014 berättar Örebro länsteater (för första gången) historien om Lasse-Maja i musikalform. Berättelsen tar sin början 1809, en turbulent tid i Sveriges historia där Lars Olsson, en ung tjuv förklädd till kvinna stjäl dyrbarheter från den rika överheten i trakterna runt Örebro. När han plötsligt får veta att han har sin bakgrund i samhällets översta skikt förändras allt…

Lasse-Maja – Musikalen är skriven av Erik Norberg och Alexander Öberg, vilka även skrev musiken till förra säsongens hyllade föreställning, Vredens druvor. Alexander Öberg står också för regi.

Läs mer!

Örebro Länsteater:

Medverkande:
Niklas Riesbeck
Isabelle Moreau
Kalle Nilsson
Linus Lindman
Peter Jansson
Veronica Björnstrand
Maria Simonsson
med flera

Folkparken är hotad!

Haninge Kommun, ledd av Britta Orring (Mark- och exploateringschef) har beslutat om en utredning om utbyggnad av bilvägar och bostäder i det som återstår av Haninges kulturpark! Deras ”Planuppdrag för förlängning av Stationsvägen samt bostäder och förskola i gamla Folkparksområdet” går stick i stäv med tidigare beslut och intentioner att bevara kulturparken!

Läs mer: http://www.rojteatern.nu/8-nyheter/159-folkparken-ar-hotad

Rädda Haninges kulturpark

Skriv under: http://www.skrivunder.com/raddahaningeskulturpark

STJÄRNGLANS ÖVER PETER JÖBACKS ”I LOVE MUSICALS – THE BROADWAY EDITION”

I höst återvänder Peter Jöback från Broadway i New York till Sverige för höstens turné med ”I Love Musicals – The Broadway Edition”. Nu har vi fått klart med flera av Peters gästartister och i år har vi en fantastisk line-up med såväl internationella som svenska stjärnor. Från Broadway tar Peter med sig baryton-stjärnan Norm Lewis och så återvänder från förra årets turné den hyllade kanadensiska sångerskan Ma-Anne Dionisio. I år har Peter dessutom bjudit med två av Sveriges främsta sångerskor. Helen Sjöholm som medverkar på de två första konserterna och Gunilla Backman som tar vid efter henne.

Biljetter och konsertinfo: http://bit.ly/1aZmsMo

bild1

Ett helt uppslag och reportage med Peter Jöback i Dagens Nyheter 2013-06-03

jöback dn

Jöbacks dröm har gått i uppfyllelse

Peter Jöback pratar innan showen med Samantha Hill som spelar den kvinnliga huvudrollen ”Christine”. I bakgrunden sminkösen Thelma Pollard som jobbat med ”The Phantom of the Opera” sedan den började för 25 år sedan.

”Fantomen väljer mörkret, medan jag valde ljuset”, säger Peter Jöback, som nu gör den stora rollen på anrika Majestic på Broadway. Och i ljuset känner han sig hemma, under strålkastarna – men också i livet.

Källa: http://www.dn.se/kultur-noje/jobacks-drom-har-gatt-i-uppfyllelse/

Peter Jöback pratar innan showen med Samantha Hill som spelar den kvinnliga huvudrollen ”Christine”. I bakgrunden sminkösen Thelma Pollard som jobbat med ”The Phantom of the Opera” sedan den började för 25 år sedan.
Foto: Pontus Höök