Jöback sjöng på Tonygalan

Peter Jöback spred svensk stjärnglans på Tonygalan i New York på söndagskvällen. Den svenske musikalstjärnan är aktuell i huvudrollen på Broadwayuppsättningen av ”Fantomen på Operan”, och under galan framförde han musikalens titellåt.

Phantom of the Opera – 25th Anniversary – Tony Awards 2013

Den stora vinnaren på galan, som är teatervärldens motsvarighet till Oscarsgalan, blev annars Cyndi Lauper och hennes musikal ”Kinky boots”. Musikalen kammade hem sex priser, bland annat för bästa musikal och bästa originalmusik.

Priset för bästa teaterpjäs gick till ”Vanya and Sonia and Masha and Spike”. Två kvinnor tog hem regipriserna för musikal och teaterpjäs – Diane Paulus för ”Pippin” och Pam MacKinnon för ”Vem är rädd för Virginia Woolf?”. Den sistnämnda föreställningen prisades också som bästa nya version av en gammal uppsättning och Patina Miller blev bästa skådespelerska för sin roll i samma musikal, uppger AFP.

TT Spektra http://www.svd.se/kultur/joback-sjong-pa-tonygalan_8251022.svd