Jesus Christ Superstar, Rennie Mirro, Hanna Lindblad, William

Råde: Får klassikern att komma till sin rätt

På 70-talet väckte rockoperan om Jesus anstöt för att den beskrev huvudpersonen som en vanlig man, Agnetha Fältskog hyllades som Maria Magdalena och det var första samarbetet mellan Andrew Lloyd Webber och Tim Rice. I dag tillhör den världens mest spelade, och minns jag rätt har jag sett den i tre olika uppsättningar genom åren på Scandinavium.

http://www.expressen.se/gt/noje/rade-far-klassikern-att-komma-till-sin-ratt/

Musikalstjärnan Rennie Mirro släpper skiva

Vi har sett honom på de flesta stora scener i landet och vi slutar aldrig beundras av hans utstålning och proffsiga förmåga att få allt att se så lätt ut på scengolvet. Vi pratar om killen som tidig ålder insåg att scenen var hans andra hem och artisteriet hans stora passion. Utöver en lång rad tunga musikalroller har han spelat i både filmer och tv-produktioner. Han tilldelades guldmasken för bästa manliga huvudroll för Grease 2004 och Singin’ in the rain 2007.  Men nu är det dags för något helt annat, att släppa en alldeles egen skiva ”I’ve gotta be me” .

– Tro det eller ej men jag gjorde skivan för att komma över min rädsla och ångest att höra min egen röst. Av den anledningen valde jag ut ett antal låtar som varit med mig i hela livet och ligger mig varmt om hjärtat. En av låtarna ”Sinnerman” slog faktiskt min farfar igenom med på 50-talet. Jag gör också duetter med bland annat min pappa och mina systrar på skivan…

Spotify: http://t.co/ffIe5qXobW

undefined

Rennie Mirro bröt foten inför 800

Precis i inledningen av showen small det till – Rennie Mirro, 41, landade för hårt i ett hopp och bröt ett ben i högerfoten. Nu är han gipsad och måste vila från sin medverkan i musikalen ”Flashdance”. – Det gör ont och är svullet, berättar han.

http://www.expressen.se/noje/rennie-mirro-brot-foten-infor-800/

Musikalstjärnan Rennie Mirro skadad – tvingas sjukskriva sig

Musikalstjärnan Rennie Mirro bröt foten på scenen – men genomförde hela föreställningen. Nu är han gipsad och sjukskriven. – Vi får se hur vi gör med min roll i ”Flashdance”, säger han.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/scen/article18513577.ab

Rennie Mirro var övertaggad under releasefesten för sitt nya album - och bröt foten i ett hopp under showen. "Jag kände direkt att någonting gick av", säger han till Expressen. Foto: Sven Lindwall

Hanna Lindblad kan få roll på Broadway

Musikalarrtisten Hanna Lindblad, 33, som gör succé i ”Flashdance” i Stockholm, kan vara aktuell för ”Flashdance” – på Broadway i New York. Tom Hedley, som har upphovsrätten till musikalen, har varit i Stockholm och ”inspekterat” – och blev överförtjust i Hanna. Det är en total överraskning när Expressen berättar för Hanna. – Wow, är det sant? Det är otroligt smickrande. Jag tackar ja direkt om jag får frågan, säger Hanna Lindblad.

http://www.expressen.se/noje/hanna-lindblad-kan-fa-roll-pa-broadway/

Hanna Lindblad, Rennio Mirro och Karl Dyall. Foto: Mats Bäcker

Shakespeare-musikal

Först USA – nu Sverige. Hyllad Shakespearemusikal på Sverigeturné 450 år efter dramatikerns födelse.

http://www.svtplay.se/klipp/1881168/shakespeare-musikal

Prisad musikal kommer till Stockholm

En musikal om Willam Shakespear tar sig över atlanten och kommer nu till Stockholm. Musikalen har spelats i New York och framförs på gammeldags engelska, med svenske Jonas Nerbe i huvudrollen.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5808369

Foto: Kim Kärnfalk /Sveriges Radio.