Musikalrelaterade tv-inslag

Premiär för Uggla the musical

http://www.tv4play.se/program/nyheterna-skaraborg?video_id=2563158

Musikalen Uggla the musical är en nyskriven föreställning som helt och hållet bygger på Magnus Ugglas låtar och texter. På lördag är det premiär på Mariestadsteatern men redan under torsdagen fick vi ett smakprov under genrepet.

Premiär för musikalen Aida

http://www.tv4play.se/program/nyheterna-uppsala?video_id=2560967

Kärlek, krig och en cool stil. Det är bland annat vad som bjuds i Katedralskolans årliga föreställning. Den här gången sätter de upp musikalen Aida och i dag är det premiärdags.

Premiär för musikalen Aida

Östgötateatern sätter upp ”Sound of music”

http://www.tv4play.se/program/nyheterna-norrk%C3%B6ping?video_id=2547559

Östgötateatern ska sätta upp musikalen ”Sound of Music”. I oktober är det premiär men redan nu är arbetet i full gång. Regissör Mattias Carlsson vill visa sambandet mellan berättelsen och den främlingsfientlighet som sprider sig i Europa i dag. Föreställningen kommer inte alls vara lik den klassiska filmversionen från 1965, men trots det kommer publiken känna igen sig, menar regissören.

Musikalen Cabaret på Uppsala stadsteater

http://www.tv4play.se/program/nyheterna-uppsala?video_id=2529572

Med premiär första mars sätter Uppsala stadsteater upp musikalen Cabaret med bland andra Sarah Dawn Finer i huvudrollen som Sally. Vi mötte ensemblen första repettionsdagen och fick några smakprov på hur det kommer att låta.

Musikalklassiker intar Malmö

http://www.tv4play.se/program/nyheterna-malm%C3%B6?video_id=2541863

För att fira att teaterhuset på Fersens väg fyller 70 nästa år sätter Malmö stadsteater tillsammans med Malmö Opera upp musikalklassikern Cabaret. I uppsättningen, som har premiär den 6:e februari, axlar skådespelerskan Sara Jangfeldt Liza Minellis huvudroll Sally Bowles.

Musikal av unga tar upp tunga ämnen

Gymnasie- och högstadieelever har skrivit noveller som nu har blivit en musikal på temat rättvisa. Till det har barn och unga i Rom och Umeå  skrivit rättvis musik som bearbetats av musikshögskolor runt om i Europa. I slutet på mars har föreställningen premiär på Sagateatern i Umeå.

http://www.svtplay.se/klipp/1874547/musikal-av-unga-tar-upp-tunga-amnen

Svenskbybornas berättelse i musikalform

http://www.svtplay.se/klipp/1836647/svenskbybornas-berattelse-i-musikalform

Musikal om svenskbybornas öde

I år är det 85 år sedan de så kallade svenskbyborna kom till Sverige. Svenskbybornas fascinerande historia berättas nu i musikalform av Länsteatern på Gotland och ikväll är det premiär.

http://www.svtplay.se/klipp/1838498/musikal-om-svenskbybornas-ode

Malmö stadsteater inför premiären av Kristina från Duvemåla

http://www.oppetarkiv.se/video/1865601

Reportage inför premiär på Kristina från Duvemåla på Malmö stadsteater 1995. Sydnytt tittar på repetitionerna och pratar med musikalens regissör och kompositör.