Cabaret, Hanna Lindblad, Livet är en schlager

Sally Bowles i Malmö Stadsteater/Malmö Operas turné av Cabaret.


© Fotograf Markus Gårder med Frida Modén Treichl som Sally Bowles på Lunds Stadsteater.

Namn: Hanna Lindblad. Ålder: 33 år. Gör: Dansare, sångerska, musikalartist. Bor: I lägenhet på Södermalm i Stockholm och radhus i Göteborg. Familj: Kille, två bonusbarn, 16 månader och 6 år, mopsen Daphne. Bakgrund: Ledande roller i musikaler som ”Singin’ in the rain” och ”Sugar – i hetaste laget” på Oscarsteatern. Var med i Melodifestivalen 2010 och 2012. Aktuell: Med huvudrollen Alex Owens i ”Flashdance” på Chinateatern i Stockholm.
Foto: MIKAEL GUSTAVSEN

Hanna Lindblad: ”Dansen är passion & ren lust”

Konkurrensen är stenhård och Sveriges scener få. Men Hanna Lindblad har lyckats. Hon är en av Sveriges mest framgångsrika dansare. Just nu spelar hon huvudrollen i ”Flashdance” på Chinateatern.
– Passionen till dansen vinner över självkritiken. Jag kanske inte alltid har haft den bästa koreografin, men det är ju lusten som driver mig, inte att vara bäst.

http://www.aftonbladet.se/wellness/article18685037.ab


Foto: MIKAEL GUSTAVSEN

Helen Sjöholm och Peter Jöback om hur ’Livet är en schlager’ blev musikal

De fick sina genombrott i ”Kristina från Duvemåla” för 20 år sedan.  Nu spelar Helen Sjöholm och Peter Jöback musikal mot varandra igen. De är syskon i ”Livet är en schlager”. För ­Helen Sjöholm startade det med att hon var en bröllops­present.
– Det var Jonas gåva till Mark, säger Helen Sjöholm. Att jag skulle sjunga ”Som skapta för varann”.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article18780359.ab


Foto: Aftonbladet