Video och tv

Billy Elliot – Live på bio i Sverige – 28 september 2014

Filmen om gruvarbetarsonen som hellre vill dansa balett än träna boxning blev en succé. Det har även London-musikalen med musik av Elton John blivit. Föreställningen livesänds till Folkets Hus och Parkers biografer den 28 september 15.00 och 20.00.

På grund av stort publiktryck släpper vi en reprisföreställning av Billy Elliot som lördagsmatiné den 25 oktober kl. 14:30

http://fhp.nu/Rio/Kalendarium/Live-pa-bio/MUSIKAL-BILLY-ELLIOT/

Peter Jöback och Johan Glans om musikalen Livet är en schlager

http://www.svtplay.se/klipp/2352462/livet-ar-en-schlager

index

Chaplins tragiska barndom blir pjäs

För 100 år sen började Charlie Chaplin sin filmkarriär. Nu på lördag är det urpremiär i Örebro för en nyskriven pjäs om Chaplin och hans tragiska barndom.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/tvarsnytt/chaplin

Lisa Nilsson och Sharon Dyall om rivalitet på scen

En av vår tids mest älskade musikaler, Chicago, spelas för fulla hus. Lisa Nilsson och Sharon Dyall gör rollerna som Roxie och Velma och berättar om deras starka rivalitet.

http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2976986

Sunday in the Park with George

Stephen Sondheims succémusikal i en ny version från Châtelet-teatern i Paris förra året. I titelrollen ser vi Julian Ovenden, mer känd som en av lady Marys friare i Downton Abbey. Dirigent är ingen mindre än Myung-whun Chung. Handlingen bygger på Georges Seurats kända tavla ”En söndagseftermiddag på ön La Grande Jatte” – i musikalen får tavlans figurer liv och kan tala med målaren själv. I övriga roller bl.a. Sophie-Louise Dann, Nickolas Grace och Rebecca de Pont Davies. Regi: David Charles Abell.

http://www.svtplay.se/video/2351751/sunday-in-the-park-with-george

http://www.svt.se/cachable_image/1411815902/svts/article2354891.svt/alternates/extralarge/default_title

POFF!-Vlogg del 4! Skador och skratt

Musikalföreningen POFF!s Vlogg del 4!
I del 4 får ni veta mer om vår producent/ensemblemedlem Oscar, vi får en första skymt av Robbies farmor Rosie, samt se exempel på de chockerande skador dansensemblen råkar ut för. Det är tufft att spela musikal…