Peter Jöback blir The Phantom of the Opera på Cirkus

The Phantom of the Opera

Sir Andrew Lloyd Webbers storslagna musikal The Phantom of the Opera kommer till Stockholm. Nu med vår största musikalstjärna Peter Jöback som The Phantom, en roll som han hyllats för både på Broadway och West End. Premiären på Cirkus blir i september 2016 och markerar då att det är 30 år sedan musikalen hade urpremiär i London

Hösten 2016 är det åter dags för Peter Jöback att dra på sig den berömda masken och
äntra scenen som The Phantom. Det är originalproduktionen från West End och Broadway som nu kommer till Cirkus. Peter Jöback har tidigare hyllats som The Phantom både i London 2012 och New York 2013 och han är en av endast fyra skådespelare som gjort rollen på båda sidor av Atlanten. ”Det känns speciellt att efter min fantastiska resa på West End och Broadway få ta denna klassisker tillbaka till Sverige igen” säger Peter Jöback.

Efter Phantom-succén i London, gjorde Peter sin Broadway-debut i april 2013 på The Majestic Theatre i New York; han var då den förste europén att där inneha rollen sedan originaluppsättningen 1988. Jöback framförde även titellåten vid anrika Tony Awards i juni 2013 på direkt förfrågan av Andrew Lloyd Webber och Cameron Macintosh för att fira The Phantom’s 25 år på Broadway.

Peter medverkade även vid det officiella firandet av 25-årsjubileet både i London och New York. Auditions för att hitta Christine, den kvinnliga huvudrollen, Raol och den övriga ensemblen kommer att hållas i Stockholm under maj månad inför det internationella kreativa teamet. Totalt 38 roller ska tillsättas, varav flera kräver operaskolade röster och dansare som även behärskar balett. Biljetterna släpps hösten 2015.

The Phantom of the Opera är en av världens mest kända musikaler med musik av Andrew Lloyd Webber, sångtexter av Charles Hart och libretto av Richard Stilgoe och Webber, baserat på romanen med samma namn av Gaston Leroux. Den första föreställningen sattes upp på Her Majesty’s Theatre i Londons West End den 9 oktober 1986 med Michael Crawford och Sarah Brightman i de ledande rollerna i regi av den legendariske Hal Prince. Senast föreställningen sattes upp i Stockholm var 1989-1995 på Oscarsteatern och blev då en av Sveriges största teatersuccéer.

www.thephantomoftheopera.se

1 svar på ”Peter Jöback blir The Phantom of the Opera på Cirkus

  1. Pingback: Anders Ekborg, Peter Jöback, Viktoria Tocca, Emmi Christensson | MusikalNet

Kommentarer är stängda.