Kristina från Duvemåla, Urinetown, Jag är Jenny

Malmö Live Konserthus i samarbete med Charlotta Teaterproduktion presenterar Konsertversionen av Kristina från Duvemåla

I en helkväll firar vi 20-årsjubileet av musikalen Kristina från Duvemåla. Malmö SymfoniOrkester ger under tre kvällar en konsertversion av föreställningen tillsammans med bland andra Sanna Nielsen, Philip Jalmelid, Sonny Enell och Åsa Fång. Marianne Mörck läser ur Vilhelm Mobergs roman och tar oss genom handlingen. Anders Eljas dirigerar.

Utöver konserterna kommer vi här att bjuda på ett genreöverskridande tema där vi sätter fokus på Kristina i dagens samhälle. Vem är Kristina idag? Vad lever hon för liv och vad har hon för drömmar. Vad är migration 2015? Det blir bland annat samtal, debatt och film.

http://www.malmolivekonserthus.se/event/kristina-fran-duvemala/

Urinetown – Musikalen!
Tänk om ett av dina grundläggande behov blev taget ifrån dig. Tänk om pengar styrde om du fick kissa eller inte – leva eller inte. Tänk om det blev ”en lyx att slå en drill”. Är detta en dystopi eller Sverige om 20 år? Urinetown är en samhällsatirisk musikal med tårar, skratt, show, kärlek och klyschiga musikalnummer drivna till sin spets.

Spelas 6, 7, 8 nov kl 19.00 och 10, 11, 12 nov kl 18.30.
Musikalen kommer att spelas på Teater Pero på Sveavägen 114. Teater Pero
BILJETTERNA SLÄPPS SNART! Biljettbokning sker via teatern på telefon 08-612 99 00.

Produktionsteam:
Producent/ Regissör: Robin Karlsson
Koreograf: Yousofine A. Rosman.

Rollista:
Bobby Strong – Daniel Tufvander
Caldwell B. Cladwell – Samuel Linderström
Hope Cladwell – Cilla Silvia Gotborg
Officer Lockstock – Einar-Hugo Strömberg
Little Sally – Margareta Hallqvist
Penelope Pennywise – Rebecca Riggo
Officer Barrel – Arvid von Heland
McQueen – Emelia Sallhag
Senator Fipp/ Dr. Bengt/ Joseph ”Old Man” Strong –
Johan Charles
Josephine ”Ma” Strong – Sofia Börjesson
Hot Blades Harry – Victor Haskel
Little Becky Two-Shoes – Maria Dahlin
Soupy Sue – Maja Stopp
Tiny Tova – Helena Sundman
Stockfish – Beatrice Stefansdotter
Billy Boy Bill – Elin Heppling.

Facebook Event
Facebook Sida

11268367_10205505624453923_3941718749390228877_n

Jag är Jenny på Stora Teatern

Missa inte PAS avgångstudenters slutproduktion på Stora Teatern 22 – 24 maj. Musikteater i en ny spännande form. Kurt Weillls Berlin to Broadway, på svenska har vi kallat den ”Jag är Jenny” – en musikalteater om de som försökte leva Friheten.

”Alla är vi mycket olika men ändå lika. Vi bär alla på samma gift på ett eller annat sätt. De är Jennysar som jag. Jag älskar Berlin jag vill ha ett barn med Berlin samtidigt hatar jag den. Det är en hemsk stad. Det känns som jag befinner mig i mittpunkten, i själva koncentratet av en döende värld.”Det är i början på januari 1927 och Jenny har upptäckt homo- och bisexuella drag hos sig själv. I Berlin skall hon antingen söka hjälp inom psykoanalysen som är en ny vetenskap mot det gift hon bär i sin kropp. Om detta inte fungerar ska hon leva ut sitt gift på Berlins hundratals klubbar för alla som hon. De som bär på samma gift. Till Berlin har Jenny kommit för att leva eller dö.

http://www.performingartsschool.se/aktuellt.html