Christer Nerfont, Oskar Nilsson, Martin Redhe Nord, En midsommarnattsdröm

Operakollegorna som bägge spelat Robert i Duvemålamusikalen

Christer Nerfont och Oskar Nilsson spelar tillsammans i Wermland operas L’Orfeo. Tidigare har de bägge gjort rollen som Robert i Kristina från Duvemåla, med paradnumret Guldet blev till sand, fast i olika uppsättningar med 20 år emellan.

http://t.sr.se/1LFu5NJ

Christer Nerfont och Oskar Nilsson. Foto: Jenni Jansson/Sveriges Radio.
Foto: Jenni Jansson/Sveriges Radio.

Tillbaka i Borlänge för att göra upp med det förflutna

Martin Redhe Nord är sång- och dansmannen från Borlänge som med hjälp av stora drömmar, kulturella plattformar i hemstaden och en rejäl dos nörderi har tagit sig till de stora musikalscenerna i Sverige.

http://t.sr.se/1LFB755

Martin Redhe Nord
Foto: Sveriges Radio.

En midsommarnattsdröm

Med en annorlunda version av ”En midsommarnattsdröm” invigde Backa Teater i Göteborg hösten 1989 sin nya scen ”Bulten” i en nedlagd fabrik på Hisingen. Uppsättningen blev en stor succé, och nu får också TV-publiken möta en Shakespeare för vår tid i en rolig, romantisk och musikalisk föreställning.

Musik av och med Stefan Abelson, Anders Blad, Daniel Ekborg, Mats Nahlin, Ingmar Nilsson och Bo Stenholm. Regi: Eva Bergman. Producent: Ann-Ci Lifmark. I rollerna:
Puck Ahlsell, Maria Hedborg, Anders Ekborg, Lotti Sehlmark, Sven-Åke Gustavsson, Carina Dahlgren, Laurence Plumridge, Margareta Niss, Rolf Holmgren, Ulf Dohlsten, Claes Malmberg, Mats Nahlin, Ingmar Nilsson.

http://www.oppetarkiv.se/video/2987458/en-midsommarnattsdrom

http://www.svt.se/oppet-arkiv-pub/cachable_image/1433840104000/e/article2994541.svt/ALTERNATES/extralarge/midsommarnattsdrom-jpg