Nu släpps biljetterna till Mamma Mia! the Party i Stockholm

Björn Ulvaeus

På tisdag den 25 augusti släpps de första biljetterna till Mamma Mia! the Party som har världspremiär på Tyrol på Gröna Lund den 20 januari 2016.

Med avstamp i ABBAs låtskatt, en av vårt lands största musikaliska exportsuccéer, vill Björn Ulvaeus fånga den varma, glada stämningen som musikalen och filmen Mamma Mia! har gett miljoner människor runt om i världen och överföra den till en fest.

Björn Ulvaeus är exekutiv producent och initiativtagare till Mamma Mia! the Party, som flyttar in på Tyrol på Gröna Lund, bara ett stenkast från ABBA The Museum. Under sommaren påbörjades ombyggnationen av Tyrol till den grekiska taverna som blir platsen för festen. I Mamma Mia! the Party skapar gäster tillsammans med personal, musiker och artister en svårslagen fest i grekisk tavernamiljö med olivträd, fontän och dofter av medelhav. Med hjälp av ABBA-låtarna skrivs just den kvällens historia där och då.

– Jag har suttit i publiken på teatrar runt om i världen och upplevt den speciella varma, glada stämningen som uppstår när de första tonerna i musikalen klingar ut över auditoriet. Och när folk står upp och dansar och sjunger med i slutet. Det är den känslan jag vill återskapa – ett Mamma Mia-party i verkligheten, säger Björn Ulvaeus.

Mamma Mia! har hittills setts av 55 miljoner människor runt om i världen. Musikalen hade premiär på Prince Edward Theatre i London den 6 april 1999. Totalt har 49 uppsättningar satts upp på 16 språk och för närvarande spelas 9 produktioner på fyra olika språk. Filmen som bygger på musikalen hade premiär 2008 med skådespelare som Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth, Amanda Seyfried och Stellan Skarsgård.

– Det här är ett experiment där vi nu förverkligar en vision av en kväll full av musik, god mat och dryck, dans och glädje. Jag ser inga gränser för vart det kan ta vägen. Festen kan bli hur stor som helst. Och vi börjar på Djurgården i Stockholm, fortsätter Ulvaeus.

Sånger: Benny Andersson, Björn Ulvaeus och några tillsammans med Stikkan Anderson

Story: Calle Norlén, Roine Söderlundh, Björn Ulvaeus

Dialog: Calle Norlén

Regissör: Roine Söderlundh

Scenograf: Bengt Fröderberg

Mamma Mia! the Party produceras av Björn Ulvaeus och Eventum

Exekutiv producent: Björn Ulvaeus

Producent: Mats Ahldén och My Blomgren

Mamma Mia! the Party har premiär på Tyrol den 20 januari 2016.

Biljetterna kostar 1 340 kronor, inklusive trerätters medelhavsbuffé, och bokas via

www.mammamiatheparty.com eller Ticnet, 077 170 70 70.