Mens – the musical på Dramaten

Tankar kring ”Mens the musical” på Dramaten

Att prata ingående om något så vanligt som menstruation är inte något man gör varje dag. Inte för att det är konstig eller farligt, utan helt enkelt eftersom att det är väldigt privat och så självklart; alla kvinnor har ju det i en viss ålder. Eller är det så att mens fortfarande är lite äckligt, kletigt och fult!? Kan det vara därför som vi inte pratar om det!?

http://kulturbloggen.com/?p=96835


Fotograf Sören Vilks

Mensmusikal på ­blodigt allvar

Mens är ett av våra sista tabun. Det hoppas dramatikern Rebecka Cardoso kunna ändra på. Med ”Mens – the musical” blir det sånger om slemhinnor, äggstockar och blodfläckar på Unga Dramaten i höst.

http://www.dn.se/arkiv/kultur/mensmusikal-pa-blodigt-allvar


Fotograf Sören Vilks

Musikaler. Sorgligt nog har kabarén ”Lola Blau” ­aktualitet

Kanske är det därför jag känner mig extra nyfiken på Unga Dramatens nya mensmusikal ”Mens – the musical” (premiär 18/9 i Målarsalen) med manus och regi av Rebecka Cardoso samt musik av Safoura Safavi.

Därför känner jag förtroende när Markus Virta tar sig an höstens mordiska musikalkomedi ”En gentlemans handbok i kärlek & mord” (premiär 5/11 på Wermland opera).

Kulturhuset Stadsteatern följer senare i höst upp klassiska ”Cabaret”, med Georg Kreislers systerkabaré ”Lola Blau” (premiär 13/11), om 1930-talets Wien i skuggan av nazismen. Ännu en musikal som sorgligt nog fått allt större aktualitet i dagens Europa.

http://www.dn.se/arkiv/kultur/musikaler-sorgligt-nog-har-kabaren-lola-blau-aktualitet


Fotograf Sören Vilks

Nu är det trendigt med mens

Ikväll har musikalen Mens the Musical premiär på Dramaten i Stockholm. Och precis som namnet antyder så handlar musikalen om mens. Ett ämne som allt fler hakar på.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=6258349


Foto: Sören Vilks

Rasande rolig show om mens

Unga Dramatens ”Mens – the musical” är en fräsande fräck, rasande rolig och musikalisk mens-show, tycker Karin Helander.

http://www.svd.se/rasande-rolig-show-om-mens

https://i0.wp.com/www.dramaten.se/resizedimages/Global/Repertoar/Mens_The_musical/MTM_spel_0883_960x0.jpg?resize=340%2C301
Fotograf Sören Vilks

Mens är roligare än man kan tro

Halva befolkningen har det – ingen talar om det. Fast på scenen börjar tabut kring kvinnans månadsblödningar att rämna. Unga Dramaten lovsjunger blodet i ”Mens – the musical”.

http://www.svd.se/mens-ar-roligare-an-man-kan-tro/

http://images-0.svd-cdn.se/images/f2fe980a-f6f9-4e57-adb7-e736ed16770c?w=625&h=417&fit=crop&q=60
Foto: Sören Vilks