Anton Zetterholm, West Side Story, Urinetown

Anton fick roll i Fantomen

Växjöbördige Anton Zetterholm står på scen när Phantom of the Opera sätts upp på Cirkus i Stockholm nästa år. – Det ska bli kul, jag har aldrig jobbat i Sverige så det är på tiden att jag kommer hem, säger musikalartisten, skådisen och dansdomaren.

30 år efter urpremiären i London ska The Phantom of the Opera sättas upp i Sverige. Huvudrollen i Andrew Lloyd Webbers klassiska musikal kommer att göras av Peter Jöback. Den näst största manliga rollen, den som Raoul, har gått till 29-årige Anton Zetterholm från Växjö.

Att få jobba på hemmaplan ser han onekligen fram emot samtidigt som det kommer att bli en utmaning att gestalta barndomskamraten som konkurrerar med fantomen.

Rollen är småknepig. Han är en brat. Jag brukar bli castad som prinsar och andra Disneyfigurer men den här är inte så omtyckt. Så det blir ingen enkel roll. Jag har inte sjungit på svenska på länge, så vi får se hur det går, säger Anton Zetterholm.

Repetitionerna drar i gång framåt sommaren.

Vad gör du fram tills dess?

Hankar mig fram som skådespelare, jag går på auditions och ger konserter, det kan även bli aktuellt med ett skivsläpp i Tyskland, berättar Anton.

Pop?

Typ pop.

Premiär med The Phantom of the Opera blir det först i september 2016.

Nervöst?

Jag har stått på en scen i tio år och ganska stora scener, så det borde vara samma sak. Det ska bli kul men visst kan det bli annorlunda om det finns människor man känner i publiken.

Sedan studierna på Balettakademien har Anton stått på musikalscener i både Tyskland, Österrike och England. Den senaste musikalen Anton medverkade i var Les Miserable i London, där han befinner sig just nu. Annars har han precis avslutat en tv-inspelning av Got to dance i Tyskland, ett slags Idol-tävling fast för dansare, där Anton suttit i juryn.

Som frilansare håller jag alla dörrar öppna.

För den som tar sig till Stockholm för att se musikalen, biljetterna släpps på måndag, är det fullt möjligt att även få se Växjöbon John Martin Bengtsson vid något tillfälle. Han kommer att vara ersättare, en så kallad understudy, för både Peter Jöback och Anton Zetterholm.

Motspelerska i rollen som Christine blir Emmi Christensen från Falkenberg, som redan nu gör rollen på West End i London.

Källa: Ann-Charlotte Nyblom http://www.smp.se/kultur-noje/anton-fick-roll-i-fantomen/

Anton Zetterholm från Växjö har en av rollerna i Phantom of the Opera som sätts upp i Stockholm nästa år.
Foto: Jessylee Photographie

Klassiker med twist

Från 50-talets New York till 2000-talets Uppsala – universitetet blåser nytt liv i den klassiska musikalen West Side Story som i november har premiär på Svandammshallarna. Ergo har träffat de två huvudrollsinnehavarna.

http://www.ergo.nu/scen/20150930-klassiker-med-twist

12191409_10153673645230768_7450990890525359586_n
Foto: Emelie Gustafson

Klassiska musikalen West Side Story i universitetets tappning

På torsdag smäller det. Då är det premiär för Uppsala universitets version av musikalen West Side Story.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=114&artikel=6292428

12111962_10153673645145768_5345147796894359215_n
Foto: Emelie Gustafson

Urinetown på Teater Pero

Premiär 6/11 http://urinetown2015.wix.com/urinetownmusikalen