Stjärnjul i Filadelfiakyrkan

Idag har jag varit på Stjärnjul i Filadelfiakyrkan med The EntertainMen och Rönninge Show Chorus. Körerna har haft julkonserter i Filadelfiakyrkan sedan 1993 och har sedan julen 2002 haft namnet Stjärnjul. Så årets konsert är den 23:e konserten i ordningen med dessa körer.

I år är gästartisterna Fred Johanson och Hazel Fernandes, som också är ett par utanför scenen. De träffades under en uppsättning av Jesus Christ Superstar på West End i London. Årets konferenser är Agneta Sjödin och Mattias Bylund leder orkestern.

Årets kör består av 80 herrar och 130 damer, så det är verkligen en stor kör med över 200 sångare. Det är mycket maffigt både att se och höra denna stora kör på scenen framföra några av våra mest älskade, vackraste och traditionella julsånger.

Om jag ska ha något att påpeka så tycker jag att det var lite för mycket lugna låtar, som i och för sig är mycket vackert och stämningsfullt, men nu blev det lite långtråkigt och enformigt, så det hade inte skadat med lite mer show i några fler av sångerna.

Detta var något som både Fred Johanson och Hazel Fernandes rådde bot på. Hazel i sina gospelsånger Go tell it on the mountain/What a wonderful child, Joy to the world och i Queenklasikern Somebody to love. Och Fred i The music of the night, I still havn’t found what I’m looking for och i duetten Time to say goodbye. Hela konserten avslutades med en underbar version av Adams julsång och så klart extranumret We wish you a Merry Christmas.

Så vill du få julstämning med fin körmusik och fantastiska gästartister, besök någon av de återstående tre konserterna i Filadelfiakyrkan. Om du missar det i år, så lovar jag att de återkommer nästa år igen, precis som julen.

Jennie Backman 2015-12-06

Foto: Stjärnjul

Boka dina biljetter via Ticnet.se eller Ticnets telefon 0771-70 70 70.

Konsertdatum för 2015:
Lördag 5 dec kl 14:00 & 17:30
Fredag 11 dec kl 19:00
Lördag 12 dec kl 14:00 & 17:30

Traditionsenligt i Filadelfiakyrkan, Rörstrandsgatan 5, Stockholm. Konserten är ca 2 timmar lång.