Billy Elliot, Sällskapsresan, American Idiot

”Ta med näsduken till Billy!”

Körsjungande gruvarbetare som far ner i jorden, en död mamma som ger sin son budskap, en mormor som fått hålla till godo med korten hon fick – och en pojke som dansar ut till ett nytt liv. Nu intar musikalen Billy Elliot Malmö Operas stora scen.
– Ta med näsduken, säger Åsa Fång, som spelar danslärarinnan Mrs Wilkinson.

http://www.skd.se/2016/02/10/ta-med-nasduken-till-billy/

Oliver Lokh som Billy Elliot och Åsa Fång som Mrs Wilkinson. På lördag den 13 februari är det premiär för Billy Elliot. Foto: Yvonne Erlandsson
Foto: Yvonne Erlandsson

Premiär i helgen för ”Billy Elliot” på Malmö opera

Sex killar mellan elva och fjorton har under ett år legat i hårdträning för att axla de två huvudrollerna i musikalversionen av ”Billy Elliot”. I helgen är det premiär på Malmö opera.

http://www.hd.se/noje/2016/02/12/premiar-i-helgen-for-billy-elliot-pa-malmo-opera/

644x0(ByContainerAndImageFill_CutTopBottom_Transparent_True_False_Undefined)
Foto: Emma Larsson

Sällskapsresan på China Teatern

Succémusikalen Sällskapsresan kommer inta China Teatern med premiär den 9 sept. Spelas endast hösten 2016. Biljetterna släpps 25 feb. Musikalen Sällskapsresan är den officiella scenversionen av Lasse Åbergs klassiska filmkomedi från 1980. Ett mästerverk som med rätta har lämnat ett otal härliga minnen efter sig bland generationer av biobesökare. Vem minns inte de fyra P:na, Pepes Bodega eller Sven Melander som den ständigt törstige Berra? För mer info: showtic.se/forestallningar/sallskapsresan/

Svensk klassiker blir musikal på China

Vem är den unge Weiron Holmberg? Det avgörs i vår. Den 9 september kommer musikalen Sällskapsresan till China Teatern. Svenska musikaler på stora scener är närmast ett Björn & Benny-monopol. Men undantag finns. Sällskapsresan, filmen från 1980, är den senaste svenska musikalframgången.

http://www.mynewsdesk.com/se/2egroup/pressreleases/svensk-klassiker-blir-musikal-paa-china-1315464

Svensk klassiker blir musikal på China

Premiär för Green Days rockmusikal American Idiot i Stockholm

Lördag den 20 februari har ”American Idiot” premiär på Cirkus i Stockholm. Den mångfaldigt prisbelönta rockmusikalen är baserad på punkrockbandet Green Days succéalbum med samma namn. Nu kommer föreställningen till Stockholm och huvudrollen spelas av Viktor Norén. I övriga roller medverkar flera väletablerade namn från den svenska punk-, rock- och musikalscenen. Regissör är Philip Zandén.

http://www.mynewsdesk.com/se/blixtenco/pressreleases/premiaer-foer-green-days-rockmusikal-american-idiot-i-stockholm-1315928

Premiär för Green Days rockmusikal American Idiot i Stockholm