Queen-hyllning på Sverigeturné

Med Johan Boding och Night of Queen Band

På torsdag den 24 november är det 25 år sedan den nästan oefterhärmlige ikonen Freddie Mercury gick ur tiden. Men arvet efter Queen lever tack vare musikens tidlösa kvalitet. I december sätts Freddie 70 Years upp på Rival på Södermalm i Stockholm. Där görs fem konserter som är starten för en rikstäckande arena- och konserthusturné som sträcker sig från Malmö i söder till Luleå i norr.

Under den spelar en av världens främste Freddie Mercury-tolkare, Johan Boding med Night of Queen Band & Choir, deras låter som de lät i original. Turnén har premiär på Rival den 8 december och fortsätter ut i landet till totalt 15 orter.

Enligt min bedömning är Johan Boding den sångare som låter mest lik Freddie Mercury. Han spelar i en helt egen division. Jag får rysningar när jag hör honom sjunga Queens låtar. Han har en magisk röst som låter nästan precis som Freddie gjorde. Vill man uppleva Queen musikaliskt, är detta det närmaste man kan komma, säger Michael Henriksson på Lifeline Entertainment som är ansvarig för turnén.

I år är det 70 år sedan Queens sångare Freddie Mercury föddes (den 5 september) och 25 år sedan han dog den 24 november, bara 45 år gammal.

Jag ser fram emot att åka runt hela riket och spela för Sveriges alla Queenfans i Freddies anda. Vi har jobbat hårt med Queens musik i många år och för att komma ut på en stor rikstäckande turné. Så det känns magiskt efter alla år, säger sångaren Johan Boding.

Under arena- och konserthusturnén framför Johan Boding tillsammans med Night of Queen Band & Choir Queens låtar som de lät i original och spelar den svårframförda musiken på ett sätt som gör att det blir kusligt likt originalinspelningarna.

Queen är ett fenomen eftersom deras musik är tidlös och fungerar fortfarande över hela världen. Publiken kommer att få uppleva en färgsprakande show utan förinspelade backtracks, där allt framförs live, säger föreställningens producent Erik Rynefors.

fotograf: anders falk
Foto: Anders Falk

Hit kommer Freddie 70 years:
– Stockholm, Rival, 8, 9, 10, 16, 17 december.
– Örnsköldsvik, Fjällräven Center, 28 januari.
– Kristianstad, Kristianstad Arena, 10 mars.
– Helsingborg, Helsingborg Arena, 11 mars.
– Halmstad, Halmstads Teater, 12 mars.
– Örebro, Conventum Arena, 18 mars.
– Uddevalla, Agnebergshallen, 24 mars.
– Malmö, Malmö Arena, 31 mars.
– Västerås, Västerås Konserthus, 1 april.
– Luleå, Luleå Energi Arena, 7 april.
– Umeå, Idunteatern, 8 april.
– Sundsvall, Tonhallen, 9 april.
– Linköping, Saab Arena, 22 april.
– Karlstad, Löfbergs Arena, 28 april.
– Sandviken, Göransson Arena, 29 april.

Freddie Mercury är en av rockhistoriens främsta sångare och lämnade oss alldeles för tidigt. Jag tycker Johan Boding är den främste ”Sound-alike”-artisten och tack vare honom och Night of Queen Band & Choir får vi en chans att återuppleva Freddie och Queen nästan som de lät när det begav sig, säger producenten Erik Rynefors.

Johan Boding är aktuell som sångare och frontman i hyllningskonserterna till minne av Freddie Mercurys 70-årsdag, ”Freddie 70 Years”. Han var också en av artisterna i sommarens ”Rhapsody in Rock”-turné som leddes av Robert Wells. Genom åren har man kunnat se honom i ett flertal musikaler, bland annat ”Jesus Christ Superstar”, ”Fame” och ”Miss Saigon” i vilken han blev belönad med en Guldmask. Johan har också medverkat i ett flertal tv-program, som Doobidoo och Så ska det låta.

Mer information finns på: www.nightofqueen.se
Biljetter till konsertturnén ”Freddie 70 Years” säljs via Ticketmaster: http://www.ticketmaster.se/artist/night-of-queen-biljetter/912966