Nu är rollerna till The phantom of the opera klara

Nu är rollerna till The phantom of the opera klara.

The phantom of the opera blir nästa säsongs musikal på GöteborgsOperan. Sedan urpremiären i London 1986 har Andrew Lloyd Webbers musikal setts av över 140 miljoner människor i 30 länder.

Rollen som The phantom delas av Joa Helgesson och Fred Johanson.

I rollen som Christine Daaé alternerar tre sångerskor: åländska sopranen Sofie Asplund, svenska Frida Engström, samt den estniska musikalartisten Hanna-Liina Vösa.

Raoul görs av John Martin Bengtsson som under året hoppat in för Peter Jöback som The phantom på Cirkus i Stockholm och Tobias Ahlsell.

Information om biljettsläpp finns på föreställningssidan: http://sv.opera.se/forestallningar/the-phantom-of-the-opera-2017-2018/

http://www.mynewsdesk.com/se/goteborgsoperan/pressreleases/nu-aer-rollerna-till-the-phantom-of-the-opera-klara-1817370

Nu är rollerna till The phantom of the opera klara

Den sjungs på engelska med svensk text på textmaskin. Två stora nordiska operahus, GöteborgsOperan och Finlands Nationalopera, har gått samman om en ny, extravagant uppsättning – den första skapad för och med de möjligheter som finns i ett riktigt operahus. Uppsättningen gjorde enorm succé i Helsingfors vid premiären 2015. Den klassiska uppsättningens berättelse och musik är desamma som alltid.
Läs mer om saken här