Publiksuccé för Queen-hyllning

Publiksuccé för Queen-hyllning – Cirkus nästa för Johan Boding och Freddie 70 Years

Trots att vårens turné inte har börjat, utökas hyllnings-turnén Freddie 70 Years med en höstturné. Redan nu är de fem första stoppen klara – Cirkus i Stockholm, Uppsala Konsert & Kongress, Västerås Konserthus, Kalmarsalen och Jönköpings Konserthus.

Vårens turné startar den 10 mars i Kristianstad innan den sedan går vidare till 15 orter runt hela Sverige. Bland annat Malmö, Göteborg, Karlstad, Umeå och Linköping innan den slutligen når Sandviken den 29 april.

Under konserterna får publiken uppleva Queens musik som den lät i original med en av världens främsta Freddie Mercury-tolkare, Johan Boding, som tillsammans med Night of Queen Band & Choir, framför deras låter som de lät i original. Bakom produktionen ligger Lifeline och ER-Music.– Man tror nästan att det är Freddie själv som sjunger. Vill man höra hur Queen verkligen lät är ”Freddie 70 Years” så nära originalet man kommer i dag. Jag vet ingen show eller konsert i världen som låter i det närmaste så lik Queen som denna. Många säger att det är osannolikt att Johan Boding kan komma Freddies speciella röst så nära som han gör, säger Michael Henriksson på Lifeline som är ansvarig för turnén.

På liv eller död
Vårens turné är nästan slutsåld på vissa orter och har visat sig bli en större succé än väntat. Därför utvidgas nu turnén med fem nya orter i höst. Dessutom väntas fler orter tillkomma och höstturnén kan totalt komma att nå cirka 15 orter.– Freddie levde ett dramatiskt liv vilket också avspeglar sig i hans röst, där varje fras är på liv eller död. Han hade en egen stil och vilja och sjöng så att man verkligen blev berörd. Den känslan försöker jag också uppnå på våra konserter, säger sångaren Johan Boding.

Odödlig musik
Förklaringen till det stora intresset kan vara att musiken håller så hög kvalitet att den hela tiden tilltalar nya generationer, samtidigt som de äldre generationerna inte tröttnar på den. Dessutom blev musiken genom Freddie tidiga död bara 45 år gammal paradoxalt nog odödlig.– Vi vänder oss till en publik som uppskattar rockmusik i allmänhet och Queen i synnerhet. Tack vare Lifelines muskler kan vi nu nå en större och ännu bredare publik. Det är en skön bekräftelse att vi får åka runt hela Sverige och visa upp det vi har slipat på i åtta år, säger föreställningens producent Erik Rynefors.

Höstturné: Fem orter klara

• Uppsala Konsert & Kongress, 29 september.
• Västerås Konserthus, 30 september.
• Kalmarsalen, 6 oktober.
• Jönköpings Konserthus, 7 oktober.
• Cirkus, Stockholm, 8 oktober.
• Cirkus, Stockholm, 11 oktober.
Fler datum tillkommer.

Vårturné: Hit kommer Freddie 70 Years

• Kristianstad, Kristianstad Arena, 10 mars.
• Helsingborg, Helsingborg Arena, 11 mars.
• Halmstad, Halmstads Teater, 12 mars.
• Växjö, Växjö Konserthus, 17 mars.
• Örebro, Conventum Arena, 18 mars.
• Uddevalla, Agnebergshallen, 24 mars.
• Partille, Partille Arena, 25 mars.
• Malmö, Malmö Arena, 31 mars.
• Västerås, Västerås Konserthus, 1 april.
• Luleå, Kulturens Hus, 7 april.
• Umeå, Idunteatern, 8 april.
• Sundsvall, Tonhallen, 9 april.
• Linköping, Saab Arena, 21 april.
• Karlstad, Löfbergs Arena, 28 april.
• Sandviken, Göransson Arena, 29 april.

Klipp ur hyllningsföreställningen med några av Queens främsta låtar: www.nightofqueen.se/index.php/nyheter/160-teaser
www.nightofqueen.se/index.php/ljud-film

Biljetter till konsertturnén ”Freddie 70 Years” säljs via ticketmaster och lokala biljettombud:
http://www.ticketmaster.se/artist/night-of-queen-biljetter/912966

http://www.lifeline.se/kalender/?select_artist_id=4203
Mer information finns på: www.nightofqueen.se


Läs mer om saken här