DORIA

Det enda sättet att bli av med en frestelse är att falla för den …
En helt ny musikal är på väg att se dagens ljus i Lund. På uppdrag av Lunds dans- och musikalgymnasium skapar musikalmakarna Jan-Erik Sääf och Ola Hörling, i samverkan med skolans kreativa team, härligt fräsch musikdramatik baserad på Oscar Wildes klassiska roman Dorian Grays porträtt. Urpremiär blir det på Lunds Stadsteater tisdagen den 14 mars 2017. Följ våra avgångsklasser på en suggestiv resa in i modevärlden på jakt efter den perfekta ”looken”. Vem är beredd att offra sin själ?

Lunds dans-och musikalgymnasium utbildar framtidens artister. Skolan ger två estetiska spetsutbildningar. En inom dans och en inom musikal.
Skolan startades 2006 och firar i år tio-års jubileum. Flera av skolans före detta elever arbetar idag på underhållningsscener världen över.
Varje år sätter skolan upp en stor slutproduktion med sina avgångsklasser.
I år har skolan beställt en ny musikal som specialskrivits för skolan. Musikalen bygger på Dorian Grays porträtt av Oscar Wilde och är skriven av Jan-Erik Sääf och Ola Hörling. Handlingen är flyttad till nutid och framtid och utspelar sig i en allt mer ”ytlig” modevärld. Doria låter oss följa den fascinerande handlingen i ett kvinnligt perspektiv.

Över 60 artister på scenen! Mycket sång och dans!
Musik, Jan-Erik Sääf. Libretto, Jan-Erik Sääf och Ola Hörling.
Regi och scenografi, Martin Palmqvist. Koreografi, Elena Franzén. Sånginstudering Maria Apell. Ljusdesign Palle Palmé. Ljuddesign Joakim Barfalk. Orkester under ledning av Nils-Petter Ankarblom.

Tis 14 mars 19.00
Ons 15 mars 13.00
Ons 15 mars 19.00
Tors 16 mars 13.00
Tors 16 mars 19.00
Fre 17 mars 19.00
Lör 18 mars 14.30
Lör 18 mars 19.30

http://www.juliusbiljettservice.se/sv-SE/e/607/DORIA/

DORIA

Läs mer om saken här