Anders Ekborg och Lina Englund i storslagen nyskriven musikal!

Anders Ekborg och Lina Englund i storslagen nyskriven musikal! Succéteamet Erik Norberg och Alexander Öberg tillbaka med musikalen och kostymdramat Bläck eller blod.

Sverige 1789. Gustav III skräms av den franska revolutionen. Han drar in tryckfriheten och gör sig enväldig, vilket får den rasande adeln att kräva republik. Förvisad till sitt slott i Skåne gör den upproriske baronen Macklean sin egen svenska revolution: medeltida livegenskap byts mot skolor och ett modernt jordbruk.

Bläck eller blod – En ny musikal av succéteamet Erik Norberg och Alexander Öberg. Med 30 nyskrivna låtar och en stark ensemble på tio skådespelare och musiker tar de oss tillbaka till tiden när Sverige skulle dras in i upplysningens tidevarv – med bläck eller blod! I huvudrollerna Anders Ekborg och Lina Englund. Dramatiker Erik Norberg.

Ett samarbete med Örebro länsteater. Urpremiär 15 oktober, Hallunda Stockholm.

http://news.cision.com/se/riksteatern/r/anders-ekborg-och-lina-englund-i-storslagen-musikal-och-stefan-sundstrom-pa-turne-med-grasuggor—ha,c2273120


Läs mer om saken här