Rennie Mirro, Karl Dyall och Hanna von Spreti i On the Town

Rennie Mirro, Karl Dyall och Hanna von Spreti i musikalen On the Town i Jönköping

Hösten 2018 blir det Skandinavienpremiär för Broadwaymusikalen On the Town i Kulturhuset Spira i Jönköping. Hyllade dansarna och musikalartisterna Rennie Mirro, Karl Dyall och Hanna von Spreti (tidigare Lindblad) gör ledande roller. För regi och koreografi står Roine Söderlundh som är en av landets främsta och mest anlitade koreografer. On the Town har premiär i Kulturhuset Spira i Jönköping 22 september 2018.

Rennie Mirro, Karl Dyall och Hanna von Spreti har medverkat i mängder av framgångsrika musikaler och vunnit prestigefyllda utmärkelser för sina insatser. Tillsammans har de bland annat gjort stor succé med flerfaldigt prisbelönta Singin’ in the rain på Oscarsteatern i Stockholm och på Malmö Opera. Nu möts de på scen i Kulturhuset Spira för första gången.
– Det känns fantastiskt att få göra On the Town i vackra Kulturhuset Spira, med stor ensemble och livemusik av Jönköpings Sinfonietta, säger Rennie Mirro och får medhåll av Karl Dyall:
– Den utspelar sig i en tid som vi gillar och har en danstyp som passar oss. Räkna med massor av dans, massor av sång och mycket humor.
– Och glöm inte Leonard Bernsteins underbara musik! Otroligt kul att vi tre får jobba med varandra och med Roine igen. Vi har gjort massor ihop och jag ser verkligen fram emot det här, säger Hanna von Spreti.

24 timmar i New York
On the Town är en dansmusikal som utspelar sig i det sena 1940-talets New York, där tre matroser försöker uppleva så mycket som möjligt av ”The Big Apple” under ett dygns permisson. Den är skapad av Betty Comden, Adolph Green, Jerome Robbins och Leonard Bernstein, som även gjorde musiken till bland annat West Side Story. Kända låtar är New York, New York och If I Can Cook. On the Town hade Broadway-premiär 1944 och spelades senast där 2014-2015. Den filmatiserades 1949 med bland andra Gene Kelly och Frank Sinatra i rollerna, och kom till Londons West End 1963. Under sommaren 201spelades On the Town på Regent’s Park Open Air Theatre, teaterns största dansmusikal hittills.

Konstnärligt team med tunga meriter Kulturhuset Spiras uppsättning regisseras och koreograferas av Roine Söderlundh, en av Sveriges mest anlitade koreografer som arbetat med en mängd musikaler i Sverige och internationellt, senast Billy Elliot på Stockholms Stadsteater. Han har även regisserat succéer som Top Hat på Malmö Opera, Chicago på
Stockholms Stadsteater, I love musicals med Peter Jöback på Ullevi och skapat Mamma Mia The Party på Tyrol i Stockholm tillsammans med Björn Ulvaeus. Han har tilldelats Guldmasken för bästa koreografi inte mindre än fyra gånger, bland annat för West Side Story och Singin’ in the Rain där han samarbetade med Rennie Mirro, Karl Dyall och Hanna von Spreti.

För kostymdesign står modeskaparen och kostymören Camilla Thulin som arbetat med ett flertal musikaler och shower på bland annat GöteborgsOperan, Stockholms Stadsteater, Rondo, Cirkus och Oscarsteatern.

Scenograf är Frida Arvidsson som varit involverad i mängder av film-, TV- och teaterproduktioner, bland annat Wicked i Helsingfors samt Cats och Guys and Dolls på GöteborgsOperan. Just nu gör hon scenografin till musikalen Godspell på Malmö Opera och var med och skapade scenerna till Eurovision Song
Contest 2016 och Melodifestivalen 2016.

Den svenska översättningen görs av Calle Norlén – en eftertraktad krönikör, pjäs- och musikalöversättare samt manus- och sångtextförfattare som även är radioprofil i Spanarna i P1. Calle har översatt en stor del av de största musikalsuccéerna i Sverige som Billy Elliot, Chicago, Kinky Boots och Bullets over Broadway och skrivit många scenshower till den svenska artisteliten. Calle har också gjort översättningen av Smålands Musik & Teaters
pjäs Strålande, Miss Foster som har premiär 8 november 2017.’

Biljettsläpp 20 september
Biljetterna till On the Town släpps 20 september 2017 klockan 11.00.
Premiär 22 september 2018. Spelas under hösten och vintern 2018.
Mer om On the Town och de medverkande:
www.smot.se/on-the-town

 

On the Town

Läs mer om saken här