Oscarsteaterns storsatsning i vår: Åtta Henrik Dorsin!

”A Gentleman’s guide to love & murder” hade premiär på Broadway i New York i november 2013 och spelades i 2,5 år. År 2014 vann den fyra Tony Awards (teatervärldens Oscar), bland annat för bästa musikal.

Det handlar om maktkamp inom en adlig släkt. Åtta medlemmar av den färgstarka släkten D’Ysquith står i centrum. På Broadway spelades rollerna av Jefferson Mays. Nu blir det Henrik Dorsin som växlar mellan att spela en genuin dandy, greve, egensinnig pastor, legendarisk bankir, markägare med biodling som specialitet, enfaldig kroppsbyggare, prisad skådespelerska och högdragen välgörenhetsdam.

http://www.aftonbladet.se/a/n8bzL

Oscarsteaterns storsatsning i vår: Åtta Henrik Dorsin!

8 x Henrik Dorsin. Det är Oscarsteaterns storsatsning i vår, när Henrik Dorsin spelar åtta (!) roller i hyllade Broadway-musikalen ”Gentlemannen”. – En av poängerna är att publiken…

Läs mer om saken här