HUMORVINNARE TVINGAS SLUTA I FÖRTID

Fullsatt varje kväll. Häromveckan fick The Book of Mormon det ”svenska humorpriset för Årets Scenshow”. Till och med Mormonkyrkan jublar. Men nu kommer drastiska besked från rättighetsinnehavarna i USA: Den svenska musikalversionen tvingas sluta redan i påsk.

Svenska The Book of Mormon på China Teatern var först ut i världen med att få göra sin egna version av succémusikalen, därefter följde Norge och Danmark. Nu har rättighetsinnehavarna bestämt sig för att inte längre låta andra länder göra egna versioner och erbjuder ej längre dessa rättigheter till förmån för deras egna original-version, vilken nu kommer gälla för alla produktioner i världen framöver.

– Vi blev förvånade att höra att de tagit detta beslut. Vår föreställning har blivit en succé och vi hade önskat kunna spela den ännu längre och i andra städer i Sverige, säger producenten Nanette Hayes.

Möjligheten att förlänga avtalet är plötsligt ej heller möjligt, då rättigheter för egna versioner nu dragits in. Musikalen tvingas sätta punkt den 24 mars. Vårens biljetter släpps den 24 oktober, inför spelperioden 12/1-24/3.

HUMORVINNARE TVINGAS SLUTA I FÖRTID

Läs mer om saken här