Sunes Jul

Efter succéföreställningen ”Sune – Kaos i Fredagsmyset”, med mer än 50 000 sålda biljetter genom Sverige, är det nu dags för familjen Anderssons överhuvud Rudolf att samla familjen för en sprudlande julupplevelse. I Sunes Jul intar Sune och hans galna familj scenen med buller och bång. Familjen Andersson bestämmer sig för att fira en harmonisk och stillsam jul med få julklappar i ett härligt familjemys. Detta går minst sagt inte riktigt som planerat..

I föreställningen är det Morgan Alling som spelar pappa Rudolf, Pernilla Wahlgren spelar mamma Karin, Mathilda Lindström spelar storasyster Anna, Carl Sjögren spelar självaste Sune, Bastian Lönner spelar lillebror Håkan och Felicia Cedergren som spelar Sunes stora kärlek Saga. Hanna Hedlund, Måns Nathanaelson, Göran Gillinger, Sandra Caménisch och Kajsa Ekström spelar diverse gäster som kommer och stör på olika sätt mitt i julfriden.

För er som såg Kaos i Fredagsmyset, så är det mycket man känner igen, allt från kulisser, till skådespelare till handling. Kulisserna är exakt samma som i den föregående föreställningen, om än lite mer julpyntat. Skådespelarna är mer eller mindre samma, även om birollerna spelar andra karaktärer än i föregångaren. Den enda nykomlingen, Carl Sjögren, som tidigare spelat båda huvudrollerna i Billy Elliot, gjorde mycket bra i från sig som Sune, speciellt i de få sång och dansnumren.

Föreställningen innehåller mycket komik, fars, buskis, slapstick, prutt och bajshumor, vilket fungerar hos barnen, men kan bli lite enformigt för oss vuxna i publiken. Göran Gillingers inledande monolog om ett pruttande lamadjur, en färd ner till havets botten och upp i rymden var dessvärre lite för långdragen och lockade tyvärr inte till alltför mycket skratt.

Jag måste återigen påpeka det alltför dyra biljettpriset; 525 kr för vuxna och 425 kr för barn, som är alldeles för dyrt för de flesta familjer, speciellt så här nära in på jul, då man har många andra stora utgifter. De har på Cirkus åtminstone ett familjepaket för en vuxen och två barn för 370 kr, som är lite mer prisvärt.

Tyvärr hade föreställningen varken något program eller några tillgängliga pressfoton, så jag kan dessvärre inte visa er några föreställningsfoton, däremot har jag hittat några kortare videoklipp. Denna spellista innehåller sex videos från Sunes Jul och tre videos från Fredagsmyset:

Jennie Backman 2017-12-13

Hemsida & Biljetter: http://www.suneteater.se/

Konstnärligt team:
Regi: Morgan Alling
Manus: Morgan Alling & Sören Olsson & Anders Jacobsson
Scenografi: Thomas Sjöstedt
Kompositör: Erik Hjärpe
Ljusdesign: Micke Kratt
Koreografi: Claudia Anderzhon
Mask: Fanny Ratz
Kostym: Johan Björk
Rekvisitör: Ditte Edin
Regiassistent: Kajsa Ekström

På scen:
Morgan Alling, Pernilla Wahlgren, Hanna Hedlund, Måns Nathanaelson, Göran Gillinger, Sandra Caménisch, Mathilda Lindström, Adam Gutniak/Carl Sjögren, Kassel Ulving/Bastian Lönner, Felicia Cedergren/Clara Wettergren.

Återstående föreställningar:
Fredag 15 December 18:30 CCC – Karlstad
Lördag 16 December 14:00 & 17:00 Uppsala Konserthus – Uppsala
Söndag 17 December 14:00 & 17:00 Cirkus – Stockholm
Torsdag 4 Januari 14:00 Cirkus – Stockholm
Fredag 5 Januari 14:00 Cirkus – Stockholm
Lördag 6 Januari 17:00 Kristianstad Arena – Kristianstad
Lördag 13 Januari 13:00 & 17:00 Göteborgs Konserthus – Göteborg.