ELINDA bjuder på julkonsert exklusivt för Facebook

Livekonsert utan gränser nr 9. Jag sänder för alla er som har svårt att ta er iväg på konserter. Dela gärna och hjälp mig nå de som kan uppskatta det.

Sångerskan och låtskrivaren Linda Frithiof som nu antar artistnamnet ELINDA har under hösten 2017 bjudit på hela åtta livekonserter på Facebook under måndagseftermiddagar och första sändningen nådde 10 000 personer.

Elinda, eller Linda Östergren Frithiof som hon egentligen heter underhåller med svängig soul, sköna midtempolåtar men även kända powerballader samt låtar som publiken har önskat i kommentarsfälten.

Idén fick ELINDA efter att ha sett ett filmklipp om en frisör som gick omkring i en stad och klippte hemlösa personer som inte hade möjlighet att gå till en frisör. I filmen uppmanades omvärlden att bidra med det man själv kan bidra med till världen, att man ska ge av sig själv.

”Jag frågade mig själv vad jag kunde göra för att ge mitt bidrag. Det självklara svaret blev att jag ska ut och sjunga. I de sociala mediernas tidevarv så föll det sig naturligt att välja Facebook och då för ett försök med 10 gratiskonserter. Det är mitt bidrag just nu”.

Det blev en spännande utmaning för ELINDA, dels med allt det tekniska och att under 25-40 minuter varje gång ha fullt fokus och obruten närvaro in i kameran samtidigt som hon skulle sätta de nya texterna, leverera stabil sång och få flyt i snacket mellan låtarna. Men hon levererade som den rutinerade artist hon är och hon känner sig väldigt nöjd hittills.

”Jag valde måndagseftermiddagar klockan två då tanken var att nå speciellt dem som är hemma om dagarna av olika anledningar.”

Elinda använde sig av sitt eget ljudsystem och lyckades få med flera av Sveriges bästa musiker, oftast olika varje gång, som ville ställa upp och hjälpa henne. Gensvaret lät inte vänta på sig. Hon överröstes av meddelanden och kommentarer från publiken. Somliga var glatt överraskade över att få så högklassig underhållning serverad, en helt vanlig dag. En del grät och delade med sig av gripande historier och känslor som framkallats när de fått höra sina önskade favoritlåtar.

Nu är det dags för de två sista konserterna för detta år.

Den 17 december kl. 11.00 blir det Julkonsert som sänds live på Facebook som vanligt. Hon sänder från en scen på ett nystartat framgångsrikt boutique-hotell/konferensanläggning i Nacka som heter Ruin Retreat.

Den 31 december kl. 10, blir det förinspelad Nyårskonsert på Facebook, då alla musiker är upptagna denna dag.

Följ ELINDA på Facebook och Instagram för info om hennes konserter och övriga projekt.

Länkar:

Hemsida: http://www.elindamusic.com/

Facebook: https://www.facebook.com/Elindamusic1

Facebook (Nyskapad Artistsida): https://www.facebook.com/Elindamusic/

Instagram: https://www.instagram.com/elindamusic/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwfx-bI-Ff5UmX-vozjJ50g