Ett Gott nytt musikalår med nya produktioner!

Ett Gott nytt musikalår med nya produktioner! West End Stockholm vill presentera höstens musikal: SPRING AWAKENING med premiär september 2018. Det konstnärliga teamet består utav:

Georg Malvius – konstnärlig handledning
Thomas Creutz – regi
Adrienne Åbjörn – koreografi
AnnaMaria Ericson – koreografi ass
Jerry Adbo – sånginstudering & köransvarig
Johan Mörk – Kapellmästare

West End Stockholm kommer i september 2018 sätta upp musikalen Spring Awakening med Repstart våren 2018. Det kommer spelas ca 10 – 12 st föreställningar i Hässelby, Stockholm.

Är du intresserad att komma på audition? http://www.westendstockholm.se/audition-springawakening/

Det handlar om tolv ungdomar på tröskeln till vuxenvärlden. Inom dem vaknar känslor som de aldrig förr känt. Det är som om både kroppen och själen ska explodera. Men i stället för att guidas in i vuxenvärlden möts de av föräldrar och lärare som är mer intresserade av resultat i skolan än att diskutera vad de verkligen känner och upplever.

Men hur ska man kunna koncentrera sig på läxorna när man bara tänker på pianolärarinnans bröst? Hur ska man orka med alla krav? Hur ska man kunna skydda sig när man inte riktigt har koll på hur barn blir till? Och hur ska man ensam kunna fundera ut vad som är meningen med livet?

Handlingen utspelar sig i Tyskland på 1890-talet, musiken är modern pop- och rockmusik, som en stark kontrast mot miljöerna. När de sjunger kliver ungdomarna ur sina roller och in i vår tid. Musikalen blir som en mix av ett klassiskt drama och en popkonsert.

Spring Awakening baseras på en bok och pjäs som den tyske författaren och satirikern Frank Wedekind skrev 1891. Pjäsen ansågs på sin tid som så kontroversiell att den förbjöds. Musikalen är skriven av Duncan Sheik och Steven Sater, Den hade världspremiär på Eugene O´Neill Theatre, Broadway, New York 2006. Recensenterna var lyriska och publiken älskade den. Musikalen blev vinnare av åtta Tony Awards 2007 inklusive den för bästa musikal

SPRING AWAKENING
Book and Lyrics: Steven Sater
Music by: Duncan Sheik
Oversættelse: Fredrik Fischer & Linnea Sjunnesson
Forlag: NORDISKA ApS, København

Läs mer om saken här