Vem behöver en skatt?

Snart urpremiär för nyskriven barnopera i Kulturhuset Spira

Det närmar sig urpremiär i Kulturhuset Spira! VEM BEHÖVER EN SKATT är en nyskriven opera för barn 3-6 år av Malin Hülphers och i regi av Mia Ringblom Hjertner. Ett varmt och humoristiskt äventyr berättat med sång och musik, om det värdefulla i livet och det finurliga i att vara olika. Premiär i Kammaren, Kulturhuset Spira i Jönköping söndag 11 februari 2018 kl. 13.00.

Morotsmarsvinen Leif och Konrad, tänktvättbjörnen Bingo och skrivarhönan UllaMona bor i Viken, en speciell och lite magisk plats. En dag får de syn på regnbågen och ger sig ut på jakt efter skatten som kanske finns vid regnbågens fot . Längs vägen funderar de på vad en skatt egentligen är och upptäcker att det kan vara väldigt olika saker. Det beror helt enkelt på vem det är som letar.

Malin Hülphers (libretto och musik) och Mia Ringblom Hjertner (regi) har tidigare samarbetat i den hyllade barnoperan LASSEMAJAS DETEKTIVBYRÅ OCH OPERAMYSTERIET på GöteborgsOperan.

På scenen medverkar musikalartisterna Anna-Hanna Rosengren och Oscar Sundling Wallin, operasångarna Karl Peter Eriksson och Lisa Gustafsson, skådespelaren Malin Berg samt en blåskvintett ur Jönköpings Sinfonietta.

– Som konstnärlig chef för Unga Spira känns det väldigt fint att kunna erbjuda nyskriven scenkonst för den yngsta, och kanske viktigaste publiken. Som regissör känns det lika fantastiskt att få arbeta med Malin igen som att få ha med alla dessa underbara sångare, skådespelare och musiker i föreställningen, säger Mia Ringblom Hjertner.

VEM BEHÖVER EN SKATT spelas också som skolföreställning för barn i Region Jönköpings län.

Föreställningen är ett samarbete med Estrad Norr och kommer även att spelas i Östersund och på turné i Jämtland/Härjedalen under våren 2018.

Premiär
Premiär i Kammaren, Kulturhuset Spira, Jönköping, söndag 11 februari kl. 13.00 (urpremiär för barn 8 februari).

Mer information och speldatum: www.smot.se/vem-behover-en-skatt

VEM BEHÖVER EN SKATT
LIBRETTO & MUSIK: Malin Hülphers
REGI: Mia Ringblom Hjertner
SCENOGRAFI OCH KOSTYM: Gunnar Ekman
LJUSDESIGN: Mikael Andersson
MASKDESIGN: Ulrika Eklund
MEDVERKANDE: Malin Berg, Anna-Hanna Rosengren, Oscar Sundling Wallin,
Karl Peter Eriksson, Lisa Gustafsson
MUSIKER: Paloma Pinto Viloria, klarinett, Lou Paquin, fagott, Blanca Sans Ballart, oboe, Tove Edqvist, flöjt, Per Wilhelmsson, horn.

Vem behöver en skatt?

I denna nyskrivna barnopera för barn från 3 år och uppåt, möter vi vännerna hönan, tvättbjörnen och marsvinsparet – var och en med olika personligheter och kunskaper. De har hört talas om en skatt vid regnbågens slut. Men vad är det för en skatt, och vad är en bra skatt egentligen?

Läs mer om saken här