Nanne Grönvall:

Nanne Grönvall:

Har du medverkat i några musikaler eller musikteatrar tidigare? I så fall vilka?
Jag har medverkat i flera musikaler och farser genom åren. Bl.a gjort huvudrollen i ”Sweet Charity”, spelat häxan i”Snövit”, den onda mrs Danvers i Alfred Hitchcock musikalen ”Rebecca” på Malmö Operan m.m.

Hur kommer det sig att du tackade ja till att medverka i Annie?
När jag fick förfrågan var jag först tveksam om jag skulle ge mig in i en ny teaterroll, men när jag fick höra att det var Eva Rydberg som skulle regissera, så kände jag direkt; JA!!!! Jag har beundrat henne ända sedan jag var liten. För mig är hon en kvinnlig mästare på komik,

Hur känns det att spela en så stor roll i en musikal där du både ska agera, sjunga och dansa?
Jag älskar att göra en roll där jag både får agera, dansa och sjunga. Det här är en utmanande roll att få göra en elak karaktär men som ändå ska kännas rolig. Därför känns det så tryggt med Eva Rydberg som regissör, som är fantastiskt på att hitta komisk timing och roll-tolkningar.

I många versioner av musikalen så är karaktären alkoholiserad, hur kommer det att vara att spela?
Jag känner mig trygg med att Eva kommer att hjälpa mig att hitta hur jag ska spela henne med lagom balans av allt.

Har du sett filmversionerna av musikalen eller någon tidigare musikaluppsättning av Annie?
Jag har sett filmerna och några uppsättningar av Annie på internet. Jag kände inte till musikalen så mycket, innan jag fick förfrågan om rollen. Nu har jag sett flera olika versioner och tycker att musikalen är fantastisk.

Varför tror du att de valde just dig i rollen?
Förhoppningsvis för att de tror att jag kan gestalta karaktären med humor och övertygelse.

Musikalen har ju inte premiär förrän 30/11, vad ska du göra fram till dess?
Jag ska ut och giga emellanåt hela tiden fram till i höst, varvat med ledighet titt som tätt och ladda inför hösten och musikalen.

Jennie Backman 2018-03-05

Läs mer om saken här