Råttfångaren i Hameln

Lördagen den 17 mars, kl. 16:00 går ridån upp för premiären av ”Råttfångaren i Hameln” på RoJteatern! Boka biljetter på: www.rojteatern.nu/biljett

Spelas onsdagar (19:00) och lördagar & söndagar (16:00) t.o.m. 12 maj.

I staden Hameln lever man som om var dag vore fest. Men välståndet har sina baksidor: Råttor! De är överallt! De äter upp all mat i skafferierna, de kryper ner i sängarna och biter barnen i fötterna – de förpestar hela stan! Folket är snart i uppror och borgmästaren och stadens kommitté står rådlösa. Då kommer en märklig figur till staden och erbjuder sig att ta bort råttorna, varpå folket erbjuder honom en fantastisk stor summa pengar om han lyckas. Den märkliga besökaren tar fram sin flöjt och börjar spela. Ett muller hörs och alla råttor i staden kommer rusandes. Berusade av flöjtens toner dansar råttorna ned i floden och drunknar. När råttorna väl är borta struntar folket i löftet om betalning och främlingen lämnar staden i vredesmod. Livet återgår till festandet men plötsligt står främlingen åter på stadens torg och spelar på sin flöjt. Denna gång är det dock inga råttor som kommer rusandes, berusade av de ljuva tonerna. Det är stadens alla barn…

”Råttfångaren i Hameln” är en historia om löften, svek och konsekvenserna därav. Det är en saga fylld av färgstarka karaktärer och stor humor, men också grymma öden. RoJteaterns nydramatiserade föreställning bjuder på fantastisk kostym, hänförande scenografi, fantasifulla masker, nyskriven musik och en ensemble som sjuder av spelglädje!

RoJteaterns foto.

Läs mer om saken här