Thomas Järvheden:

Thomas Järvheden:

– Har du medverkat i några musikaler eller musikteatrar tidigare? I så fall vilka?
Förra året spelade jag Donald Trump i en skruvad musikteaterpjäs vid namn ”De Trumpna fruarna”. En extremt bearbetad (av Fredrik Hiller) version av Shakespeares ”De muntra fruarna i Windsor. Det var på Mälarhöjdens sommarteater – hur kul som helst.

– Hur kommer det sig att du tackade ja till att medverka i Annie?
Det har stått på min önskelista i flera år nu att göra musikal, så det var inte ens nära att tacka nej.

– Hur känns det att spela en så stor roll i en musikal där du både ska agera, sjunga och dansa?
Väldigt kul! Jag älskar musikal och jag trivs ju med utmaningar och utveckling.

– I många versioner av musikalen så är karaktären utan hår, är du beredd på att raka av ditt?
För rätt roll är jag beredd att raka av mig mer än så!

– Har du sett filmversionerna av musikalen eller någon tidigare musikaluppsättning av Annie?
Ja, jag har sett filmen (1982-versionen) ett par gånger men aldrig en musikaluppsättning. Mitt första minne av musikalmusik är att jag som sexåring var hemma hos min bästa kompis Lill-Lotta och spelade Annie-LPn på deras skivspelare.

– Varför tror du att de valde just dig i rollen?
Jag hoppas det var för min sångröst men jag vet inte. Det var absolut inte för att jag vet hur det är att vara miljardär iaf, (Som Mr Warbucks), för då har de kollat fel på mitt personkonto.

– Musikalen har ju inte premiär förrän 30/11, vad ska du göra fram till dess?
Jag hade precis premiär för min nya standup & musikföreställning ”Så mkt sämre”, som jag spelar på Grönalundsteatern hela våren, och förmodligen spelar jag vidare med den under hösten. Var och när får vi se!

Jennie Backman 2018-03-05

Läs mer om saken här