Kårspexet på Kungliga Tekniska Högskolan

”Vlad Spetsaren eller Blod, Spett och Pålar” är en spexuppsättning av Kårspexet, en förening vid THS på KTH i Stockholm. Kårspexet har över 100 års erfarenhet av att sätta upp spex, en konstform som kan liknas vid en interaktiv musikal-fars på historiskt tema. Kårspexet är regerande sverigemästare i Spex sen de tog hem Pokalen under Spex-SM i Örebro i maj 2017.

I årets uppsättning får vi följa Vlad III Dracula på hans upptåg i medeltidens Valakiet. I en värld där regenter aldrig sitter säkert på en tron måste han sätta sin tillit till rätt personer om han inte själv vill hamna på ett spett. Men när han plötsligt vaknar upp i skogen mitt i natten ställs allt på sin spets. Vem kan man lita på egentligen? Och hur ska han hitta tillbaka till slottet? Följ med på ett blodsdrypande äventyr i historien på Södra Teatern den 15 eller 17 April. Biljetter på www.karspexet.se ?

Kårspexet på Kungliga Tekniska Högskolan

Läs mer om saken här