Musikalen S.C.O.P

Popskolan bjuder på årets viktigaste barn och familjemusikal. Biljetter bokar ni GRATIS på Turistbyrån i Åkersberga Centrum eller via länk nedan

S.C.O.P handlar om en musikklass, där eleverna tillsammans ska sätta upp en musikal. Musikalen berör ämnen och frågor som barn och ungdomar möter varje dag – i skolan, hemma och på fritiden. S.C.O.P utspelar sig i skolmiljö.

Det är viktigt för alla människor att bli sedda och att få bekräftelse för dem vi är. Är det möjligt för oss att vara oss själva? Finns det utrymme för allas våra egenskaper? Ibland kanske vi hamnar fel i livet och får uppmärksamhet för saker som vi inte tänkt eller önskat oss. Vi kanske har hamnat i en spelad roll, med förväntningar från omgivningen och som kan vara svår att ta sig ur. Går det att ändra riktning i livet? Självklart, skulle nog många säga – men hur?

Ibland behandlar vi våra medmänniskor fel. Vi säger och gör, saker gentemot andra som vi ångrar eftersom det sårat. Hur säger vi förlåt och varför ska vi göra det?

Alla människor är rädda ibland, men ofta vågar vi inte prata om det. Bär vi på samma rädslor? Kan vi få hjälp att prata om dem?

Människan är på många vis lika men vi har olika egenskaper, styrkor och förmågor. Går det att förstå och se allas lika värde? Att vi betyder lika mycket, oavsett vad vi är bra på eller var vi kommer ifrån? Hur lär vi oss av varandra?

Finns det något som är typiskt för tjejer och typiskt för killar, eller beror det mer på vilka vi är, som individer? Handlar det kanske om vad vi lärt oss, vad vi fått med oss i livet, våra drömmar, vad vi vill och vad vi kan?

Varje dag utsätts barn och vuxna för kränkningar. Det kan vara genom ord och fysiskt våld. Det kan också ske utan ord, genom blickar och förtäckt utfrysning. Hur uppmärksammar vi detta? Vad händer med den utsatta, om ingen ser?

Onlinebiljetter till föreställningarna: http://www2.roslagen.se/sv/evenemanget/a1557562/musikalen_scop_1557562/detaljer