Tre korta till AnnaKarin Hirdwall

Balettakademien Stockholm

AnnaKarin Hirdwall är teaterlärare på Balettakademien och för tredje året i rad regissör för Musikallinjens slutproduktion. I år spelas föreställningen The Diner 2.0 och repetitionerna pågår för fullt.

Hej AnnaKarin! Vem är du och vad gör du på Balettakademien.
‒ På Balettakademien jobbar jag som teaterlärare på Musikallinjen och Yrkesdansarutbildningen. Jag är skådespelerska i grunden, utbildad på Teaterhögskolan och jobbar därför alltid med texten i fokus. När jag har rollen som regissör jobbar vi mot ett tydligt mål, en premiär där en hel produktion ska skapas för att möta en publik.

Berätta lite om årets musikalföreställning.
‒ The Diner 2.0 är en produktion skapad för Balettakademiens Musikallinje. Den hade urpremiär våren 2017 och görs nu på nytt, med en del ändringar för att passa årets studerande. Det är en historia med låtar och karaktärer från sju olika musikaler. Vi har valt material som känns angeläget och modernt för att kunna nå många olika publikgrupper. Låtarna kommer från musikaler med väldigt olika tematik och ton och vi vill skildra människor med olika förutsättningar som trots motstånd fortsätter kämpa för det de tror på.

Vad kan vi som publik förvänta oss att få se?
‒ Som publik får man se många karaktärer, låtar med olika tempo och innehåll och en fantastisk ensemble som inte väjer för något. Dom ger allt och vill verkligen berätta om de här människorna. Det är ensemblesång, dans och tre musiker på scenen och det blir ett rejält drag!

Läs mer om The Diner 2.0 Den 10-13 maj kl. 19:00 på Scen Studio Fyra. Vi ger också en nattföreställning den 12 maj kl. 24:00. Se morgondagens musikalstjärnor! Köp biljett!

Läs mer om saken här