Tre korta till Oscar Collin

Balettakademien Stockholm

Imorgon den 10 maj är det premiär för Musikallinjens föreställning The Diner 2.0. Oscar Collin är ansvarig för musiken i föreställningen.

Oscar Collin är lärare i ensemble-sång, auditionträning och musikkunskap på både Musikallinjen och Yrkesdansarutbildningen. Han är också musikaliskt ansvarig för musiken i Musikallinjens slutföreställning The Diner 2.0 som har premiär den 10 maj.

Berätta lite om din roll som musikaliskt ansvarig till föreställningen The Diner 2.0.
Jag försöker i mitt arbete ge mina studenter en introduktion till vad arbetet som musikalartist innebär och hur det är att arbeta i en produktion. Min roll i föreställningen The Diner 2.0 är att jag är musikaliskt ansvarig för produktionen – vilket innebär att jag, tillsammans med mina kollegor, har arbetat fram ett koncept och valt ut sånger som passar in i vår historia.

Jag har arrangerat låtarna för våra studerande, (både solo och ensemblelåtar) och de musiker som jag leder och spelar tillsammans med. Vi har arbetat mycket med ensemblesång i år, där betoningen legat mycket på samklang, lyssnande och att sjunga i grupp.

Berätta lite om musiken i The Diner 2.0.
Musikal som konstform kan delas upp i alla möjliga genrer, och eftersom vår historia utspelar sig i nutid har vi valt att använda musik som passar in i den historien och dess tid. Idag skrivs det en del musikaler vars genre hör hemma i pop-, hip-hop-, country-, och hårdrocksvärlden så i vår förställning kommer man få höra lite från varje värld!

Vad kan man som publik förvänta sig att få se och höra?
Publiken får åka med på en resa där de får höra och lära känna karaktärer som på olika sätt går igenom livets olika fenomen – kärlek, sorg, brustna hjärtan, och vad ett nytt liv kan göra med en människa. Vi gör ett nedslag i karaktärernas liv och får en glimt av vad de går igenom just nu. En föreställning med mycket hjärta – kanske kan publiken känna igen sig!

Relaterad information: The Diner 2.0 och Köp biljett!

Läs mer om saken här