Smygtitt: Sarah’s sound of musicals

I stora delar av världen anses musikalen som den högsta konstformen, och i rollerna syns de absolut främsta artisterna. Sarah Dawn Finer har en mission – att få fler att förstå musikalens storhet och bredd. Hon åker till de stora scenerna på Broadway och West End och träffar de stora kompositörerna och de hårdast jobbande artisterna.

Smygtitt: Sarah’s sound of musicals

I stora delar av världen anses musikalen som den högsta konstformen, och i rollerna syns de absolut främsta artisterna. Sarah Dawn Finer har en mission – att få fler att förstå musikalens storhet och bredd. Hon åker till de stora scenerna på Broadway och West End. Hon berättar om musikalens framväxt ur varieté och revy, om en föreställnings långa väg till Broadway och hur man på bästa sätt gör en audition. I sex program träffar Sarah de stora kompositörerna och de hårdast jobbande artisterna. Vi får historien bakom megasuccén Hamilton på Broadway, följa Peter Jöback en dag på jobbet som Fantomen på Operan och träffa rekordinnehavaren av antalet Oscarstatyetter, kompositören Alan Menken. Premiär 3 oktober 2018.

Läs mer om saken här