TÄNK OM JAG GIFTER MIG MED PRÄSTEN….

Bilden kan innehålla: en eller flera personer och text

TÄNK OM JAG GIFTER MIG MED PRÄSTEN.

En ny svensk musikal i vardande baserad på Ester Lindins prisbelöna roman från 1940 och den kultförklarade filmen med Viveca Lindfors och Georg Rydeberg. Verkligheten bakom boken som blev en skandal och småskolelärarinnan från Norrköping och hennes frigjorda tankar känns ovanligt levande än idag. Man förstår att filmdirektörerna ställer sig i rad liksom publiken. Dikt och dröm och en kvinnas kamp mot en förstockad samtid målar bakgrunden till dramat och vår musikal. Fröken Ester blev känd över en natt. Hon utmanar skolans värld och tidens religiösa auktoriteter. Hon för sin egen kvinnokamp. Krigsårens instängdhet och landsbygdens traditioner stänger alla gränser. Hennes romanfigurer lever i nöd och lust. Prästen och lärarinnans skandalösa passioner ställs mot Ester Lindins plikttrogna personlighet och rättskaffens leverne. Hennes fantasier var gränslösa. Hon blev över 100 år.

Läs mer om saken här