Big Fish på Uppsala Stadsteater

Big Fish är byggd på boken av Daniel Wallace och filmen i regi av Tim Burton med samma namn. Musikalen har tidigare satts upp på Broadway (2013), London (2017) och Sydney (2017).

180926_StephanieFScholz_BigFishPoster_1000.jpg
© Stephanie F. Scholz

Big Fish är en mycket fantasifull och färgsprakande musikal. I huvudrollerna ser vi Gustav Levin som den åldrande Edward Bloom och Daniel Engman, som den yngre versionen av samma roll. Även Lucas Krüger har stor betydelse som Edwards son Will Bloom. Den yngre versionen av Will delas varannan föreställningen av de unga pojkarna Isak Tenstam och Oskar Laier.

Daniel Engman och Lucas Krüger har båda väldigt starka röster och även om de inte har några scener tillsammans, då de tillhör olika generationer i föreställningen, så är de mycket trovärdiga som far och son.

Regin av Ronny Danielsson, kostymen av Sylva Hanáková och scenografin av Martin Chocholousek är väldigt kreativ och fantasirik. Andrew Lippas sånger och texter i översättning av Adde Malmberg får en på mycket gott humör. Detta är i överlag en mycket positiv föreställning, en riktig feel good musikal, som man lämnar med ett leende på läpparna.

Det är tio föreställningar kvar innan den sista föreställningen den 13 april, så missa inte detta glädjepiller till föreställning.

Jennie Backman 2019-03-29

Biljetter: https://uppsalastadsteater.se/big-fish/

Foto: Micke Sandström